Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μπαίνει taxis στην Υγεία

11/2/2015 11:11:31 πμ
Θα μειώσει τη διαφθορά;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προσπάθεια να μπει «Taxis στην Υγεία» προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή.


Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, άμεσος στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, ενός αντίστοιχου «Τaxis στην Υγεία», που θα συνδέει την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα υγείας στην κατεύθυνση της καλύτερης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας. Όπως είπε, «θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή την ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας
Μέσω νέου νόμου που αφορά το ΤΕΑ






Σχετικά άρθρα

Ο πρώτος OTC συνδυασμός παρακεταμόλης & ναπροξένης εγκρίθηκε στις ΗΠΑ
Πρόκειται για νέο σκεύασμα Tylenol® της Kenvue
Σημαντικά κενά στην ενημέρωση για τον διαβήτη τύπου 1
Σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ που υποστήριξε η Sanofi