Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μπαίνει πλαφόν στις τιμές των προϊόντων που δέχονται ανατιμήσεις

2/3/2022 9:12:43 μμ
Υψηλές τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά εντόπισε η ΔΙΜΕΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει έτοιμη τη διάταξη με την οποία θα επεκτείνει το μέτρο του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους μιας σειράς προϊόντων που σχετίζονται με την πανδημία και όσων είναι στην «αιχμή» των πληθωριστικών πιέσεων που ασκούνται στην οικονομία. Ο λόγος είναι ότι τα ελεγκτικά κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) εντόπισαν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις από επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου, οι οποίες πουλούσαν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους παρτίδες προϊόντων για τις οποίες ισχύει πλαφόν (μάσκες, αντισηπτικά, αλκοολούχα προϊόντα κτλ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, σε αυτές τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις πιάστηκαν να έχουν ανεβάσει τις τιμές σε προϊόντα, για τα οποία είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξουν ανατιμήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν παραλάβει τις νέες –πιο ακριβές– παρτίδες. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν τις τιμές στις μάσκες υψηλής προστασίας, οι οποίες είχαν «εκτοξευτεί» στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ, κατόπιν απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης, υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής προβλέπεται το πρόστιμο να φθάσει το 1 εκατ. ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία, η φαρμακευτική πολιτική και η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό