Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Moderna: Θα απαιτηθεί και 3η δόση του εμβολίου COVID-19

25/5/2021 5:03:38 μμ
Ιδίως για τα άτομα υψηλού κινδύνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για την ανάγκη επιπλέον δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, προκειμένου να προστατευθούν άνθρωποι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο έκανε λόγο, ο διευθύνων σύμβουλος της Μoderna, Στεφάν Μπανσέλ σε σχετικές δηλώσεις στη «Journal Du Dimanche». 

Όπως υποστήριξε: «Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα είναι αποτελεσματικό για συγκρίσιμη περίοδο. Ωστόσο οι μεταλλάξεις αυξάνουν το επίπεδο απειλής, γι' αυτό πρέπει να προβλέψουμε και να εμβολιάσουμε όλα τα άτομα που κινδυνεύουν με μια τρίτη δόση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ιδίως τους κατοίκους των γηροκομείων που έλαβαν την πρώτη τους δόση στις αρχές του έτους».

Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας πρότεινε ότι για να προστατευθούν οι «ευαίσθητοι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι», όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι πρέπει να λάβουν επιπλέον δόση.

Επισημαίνεται πως η Moderna δοκιμάζει τώρα τρεις διαφορετικές στρατηγικές ενίσχυσης, σύμφωνα με τον Στεφάν Μπανσέλ, με την πρώτη ενάντια στο αρχικό στέλεχος που εντοπίστηκε στη Γουχάν, τη δεύτερη εναντίον του στελέχους της Νότιας Αφρικής και την τρίτη εναντίον ενός συνδυασμού και των δύο. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα αυτών των τριών ενισχυτών θα υπολογιστεί, αργότερα, όσον αφορά τις τέσσερις μεταλλάξεις που θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει μια μελέτη σε ανθρώπους στις αρχές Ιουνίου και στοχεύει να έχει λάβει έγκριση από ρυθμιστικές υπηρεσίες έως τον Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής, περίπου 90 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο της Moderna για τη νόσο COVID-19 παγκοσμίως. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ενδυνάμωση ατόμων της Τρίτης Ηλικίας
Για να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους