Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Eli Lilly: Το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
"Δεν είμαστε υγιείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε"

MIT: Υπολογιστές ανακαλύπτουν πιθανές θεραπείες για την COVID-19

18/2/2021 4:50:28 μμ
Με τη µέθοδο της µηχανικής µάθησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιστηµονική οµάδα του ΜΙΤ έχει αναπτύξει ένα σύστηµα που βασίζεται στη µηχανική µάθηση και αναζητά υπάρχοντα φάρµακα που θα µπορούσαν να χρησιµοποιηθούν στη θεραπεία της COVID-19, ειδικά στους ηλικιωµένους.

Tο σύστηµα εντοπίζει αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων που προκαλούνται στα κύτταρα του πνεύµονα τόσο από τη νόσο όσο και από τη γήρανση. Αυτός ο συνδυασµός δυνητικά επιτρέπει στους ειδικούς πιο γρήγορα να εντοπίζουν φάρµακα που µπορεί να είναι χρήσιµα και έτσι να τα εντάξουν σε κλινικές δοκιµές µε ηλικιωµένους ασθενείς, οι οποίοι τείνουν να εµφανίζουν πιο σοβαρά συµπτώµατα. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η πρωτεΐνη RIPK1 που αποτελεί έναν πολλά υποσχόµενο στόχο για τις θεραπείες της COVID-19. Οι ερευνητές βρήκαν τρία εγκεκριµένα φάρµακα που δρουν στην έκφραση της RIPK1.

Η έρευνα δηµοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η οµάδα, µε επικεφαλής την Caroline Uhler, αναπληρώτρια καθηγήτρια Υπολογιστικής Βιολογίας και µέλος του Broad Institute of MIT και του Χάρβαρντ, ξεκίνησε την έρευνα µε την υπόθεση ότι η COVID-19 πλήττει περισσότερο τους ηλικιωµένους όχι µόνο λόγω του αδύναµου ανοσοποιητικού συστήµατος αλλά και γιατί µία από τις κύριες αλλαγές που υφίσταται ο πνεύµονας κατά τη γήρανση είναι ότι γίνεται άκαµπτος. Αυτό εξηγεί ότι το ίδιο ερέθισµα προκαλεί την εµφάνιση διαφορετικών µοτίβων στην έκφραση γονιδίων στους ηλικιωµένους σε σύγκριση µε τους νεότερους. Έτσι οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν τα γονίδια που εµφανίζονται και στη γήρανση και στην COVID-19 και στη συνέχεια να εντοπίσουν τα φάρµακα που δρουν σε αυτά τα γονίδια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέβη στην Ελλάδα, στην αρχή της πανδημίας


Σχετικά άρθρα

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Η ανοσία παραμένει ακόμη και 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine
FDA: Αλλάζει την αντένδειξη των στατινών για τις εγκύους
Σε γυναίκες με πολύ υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μπορεί να επιτραπεί η χορήγησή τους
Η Bosch έφτιαξε συσκευή θερμομέτρησης με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης
Υπολογίζει τη θερμοκρασία δέρματος ακόμα και από 4,5 μέτρα απόσταση