Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μικροβιακή αντοχή: Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα

4/12/2022 10:02:17 μμ
Σύμφωνα με τα εντυπωσιακά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι το 2030 έως και 24 εκατ. άνθρωποι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ακραίας φτώχειας εξαιτίας των επιπτώσεων της μικροβιακής αντοχής στην ανθρώπινη υγεία και στα συστήματα τροφίμων, ενώ έως το 2050 στους 10 εκατ. μπορεί να φτάσουν οι θάνατοι ετησίως από λοιμώξεις ανθεκτικές στα κοινά αντιβιοτικά, στα αντι-ιικά και στα αντιπαρασιτικά φάρμακα, όπως προειδοποιεί ο ΠΟΥ. 

Αυτά ήταν το βασικά μηνύματα της διαδικτυακής ενημερωτικής συζήτησης που οργάνωσε η ΑμΚΕ Καρκινάκι με θέμα τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα μας παραμένει στις πρώτες θέσεις στην κατανάλωση αντιβιοτικών, ενώ εντόπισε το πρόβλημα στους κοινωνικούς παράγοντες και στην κουλτούρα των Ελλήνων και προειδοποίησε ότι «πρέπει να δούμε προσεκτικά τη σχέση ιατρών-ασθενών και τις σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών υγείας».

Στο ίδιο κλίμα, ο Ιωάννης Κοψιδάς, Επικεφαλής Ειδικός Πρόληψης Λοιμώξεων, Ερευνητής, Παιδίατρος Λοιμωξιολόγος του Κέντρου CLEO, σημείωσε ότι κάθε μέρα έχουμε έναν ασθενή με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στα νοσοκομεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών MSD Greece και Pfizer Hellas και τη διοργάνωση επιμελήθηκε η εταιρεία TBC MON IKE.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη FIP πρέπει οι κυβερνήσεις να αξιοποιήσουν περισσότερους φαρμακοποιούς στις προσπάθειες για τη μείωση του αριθμού των καπνιστών
Τα «σημεία προσοχής» στην Υγεία για το 2024 καταγράφει η Ένωση


Σχετικά άρθρα

Αναπτύχθηκε ινσουλίνη σε μορφή σταγόνων
Από το University of British Columbia του Καναδά
Novartis: Έγκριση από την Ε.Ε. για το iptacopan
Είναι η 1η από του στόματος μονοθεραπεία για ενήλικες με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία
Κυτισινικλίνη: Νέα θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος από τη WinMedica
Κυκλοφορεί στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου
Πρεβιοτικά και προβιοτικά δείχνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ασθενών σε ανοσοθεραπεία
Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κλινικής Ογκολογίας