Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Απόλυτη πρόσβαση για όλους στις καινοτόμες θεραπείες»

30/10/2023 1:07:27 πμ
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist και σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα σχέδια ανασύνταξης του χώρου της Υγείας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια του 27ου Συνεδρίου του ECONOMIST


Απώτερος στόχος, όπως είπε, είναι η απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς στις καινοτόμες θεραπείες. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο ΕΟΦ χρειάζεται μια «συγκλονιστική ανανέωση και ενίσχυση του προσωπικού του», ενώ αναφορικά με τη φαρμακευτική πολιτική για την οποία γίνονται πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα δεν έχει σταματήσει να διογκώνεται.


«Νέα καινοτόμα φάρμακα εισέρχονται στην αγορά και πρέπει να σας πω ότι δεν πρόκειται να στερήσουμε καμία, μα καμία, καινοτόμα νέα φαρμακευτική δράση που εισέρχεται στη χώρα. Απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν τα κριτήρια της αποτελεσματικότητας και του κόστους. Θα διαχειριστούμε το θέμα των καινοτόμων φαρμάκων με έναν τρόπο που θα εξυπηρετεί πραγματικά αυτόν τον στόχο.


Και από την άλλη πλευρά, η πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε περαιτέρω τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ σημαντικά άλματα. Τη στηρίζουμε με επενδύσεις και κίνητρα, τη στηρίζουμε με το επενδυτικό clawback, τη στηρίζουμε με πάρα πολλούς τρόπους. Και η Ελλάδα πραγματικά είχε την τύχη να διαθέτει μια βιομηχανία εξαιρετικά εύρωστη, η οποία κάνει αρκετές εξαγωγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή