Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων

12/12/2025 4:04:03 μμ
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Τα τελευταία χρόνια ο Φ.Σ. Χανίων επέλεξε συνειδητά να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση, αλλά σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από βαθιές αλλαγές για το φάρμακο, το φαρμακείο, την κατεύθυνση του συστήματος υγείας και το επάγγελμά μας, επιλέξαμε να είμαστε παρόντες, παρεμβατικοί και θεσμικά ενεργοί.

 

Το έργο που έχει γίνει δεν αποτελεί απολογισμό αλλά αφετηρία για άντληση ενέργειας και εφαλτήριο για νέες δράσεις για το παρόν και το μέλλον του φαρμακείου. Με σταθερό προσανατολισμό, συμβάλαμε ουσιαστικά στη μετάβαση του φαρμακείου στη νέα εποχή της ψηφιακής υγείας. Υποστηρίξαμε την αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, την αναβάθμιση των διαδικασιών και τη θέση του φαρμακοποιού ως κρίσιμου κρίκου σε ένα ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο σύστημα υγείας.

 

Παράλληλα, δώσαμε βάρος στις θεσμικές κατακτήσεις. Ο ρόλος του φαρμακοποιού δεν προστατεύεται με ευχολόγια, συνθήματα και συνδικαλιστικούς αυτοσχεδιασμούς, αλλά προάγεται και εξελίσσεται με διαρκή, υπεύθυνη και συνεπή παρουσία, επιστημονική γνώση και τεκμηριωμένο λόγο! Ο Φ.Σ. Χανίων συνέβαλε ενεργά τη διαμόρφωση θέσεων και στη στήριξη παρεμβάσεων του ΠΦΣ που ενίσχυσαν τον θεσμικό ρόλο του φαρμακείου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική ήταν και η συμμετοχή σε νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του φαρμακείου και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο εκπαιδευτικό έργο διότι η αναβάθμιση του ρόλου μας περνά αναπόφευκτα μέσα από την εκπαίδευση.

 

Οι εκλογές αυτές δεν αφορούν απλώς τη σύνθεση ενός Δ.Σ. Αφορούν την κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στον Σύλλογό μας και τον ρόλο που διεκδικούμε για τον φαρμακοποιό την επόμενη ημέρα! Με βάση το έργο που έχει γίνει συνεχίσουμε με ευθύνη, ενότητα και σχέδιο. Για έναν Φ.Σ. Χανίων και έναν ΠΦΣ ισχυρό! Για ένα φαρμακείο με ρόλο και προοπτική!».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους






Σχετικά άρθρα

Γαλλία: 250 φαρμακεία έκλεισαν το 2025
Ο τομέας της υγείας και των υπηρεσιών της χώρας είναι σε κρίση
Όρθια παρέμειναν τα φαρμακεία της 'Aνω Γλυφάδας
Αν και η καταστροφή στις πληγείσες γειτονιές είναι μεγάλη
Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία: Νέο εγχειρίδιο για τη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτελεί «εργαλείο» για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών παγκοσμίως
Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία γίνεται business-as-usual;
Απαιτεί όμως δομημένο μοντέλο πρακτικής και εκπαίδευσης