Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Μηνοβγιούδης: «Οι συνδικαλιστές έχουν θράσος να μας ζητούν να τους εμπιστευτούμε ξανά»

27/9/2013 9:37:38 πμ
Ξέσπασμα φαρμακοποιού για τις υποσχέσεις των συνδικαλιστών και τις καταστροφές του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΟ φαρμακοποιός Δ. Μηνοβγιούδης ξεσπάει κατά των συνδικαλιστών για εκείνα που δεν έγιναν, για τα χρωστούμενα, για τις δήθεν νίκες. Στο κείμενό του κάνει λόγο για «κοσμογονικές αλλαγές στη φαρμακευτική περίθαλψη» που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και απαριθμεί όλα τα κακώς κείμενα που έχουν αποφέρει την κατάρρευση του κλάδου αλλά και τη γενικότερη υγειονομική κρίση: τη κατά 50% μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τα «κεκτημένα πολλών ετών που σε ελάχιστο διάστημα έγιναν καπνός», το ποσοστό κέρδους, τις εκπτώσεις από το χονδρεμπόριο και τη βιομηχανία, την απώλεια ύλης, τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση στα ΜΜΕ, τη μείωση τζίρου, την αύξηση φορολογίας.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών και μάλιστα γενναίες. Τις ίδιες όμως και μεγαλύτερες μειώσεις έχουμε υποστεί και εμείς οι φαρμακοποιοί. Με μια ουσιώδη διαφορά όμως. Κανείς από αυτούς δεν υπέστη καθυστέρηση πληρωμών, η οποία οδηγεί μαθηματικά στην οικονομική εξαθλίωση και στο λουκέτο».

Μέσα σε αυτά τα τρία μνημονιακά χρόνια οι φαρμακοποιοί, όπως εξηγεί ο Δ. Μηνοβγιούδης, έχουν χάσει ρευστότητα δυόμιση μηνών ΕΟΠΥΥ, από τις 30 μέρες πληρωμής του ΙΚΑ του 2009 έχουν φτάσει στις 100+, ποσά με τα οποία πρέπει να καλύψουν υποχρεώσεις προς προμηθευτές, λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, έξοδα διαβίωσης κλπ. «Από την άλλη οι προμηθευτές μας, οι φαρμακαποθήκες μας, το 2009 μας πίστωναν με τρίμηνη επιταγή. Σήμερα, πληρώνουμε μεσοσταθμικά στις 45 μέρες. Και από εκεί λοιπόν χάθηκαν άλλος ενάμιση μήνας τζίρου. Μιλάμε δηλαδή για μια απώλεια ρευστότητας 4 μηνών μέσα σε τρία χρόνια


Και στη συνέχεια ξεσπάει: «Παρόλα αυτά ορισμένοι συνδικαλιστές μας έχουν το θράσος –διότι περί τούτου πρόκειται– να μιλάνε για νίκες του κλάδου. Έχουν το θράσος να ζητάνε ακόμα και σήμερα να τους ξαναεμπιστευθούμε. Έχουν το θράσος να συνομιλούν με κρατικούς αξιωματούχους θεωρώντας τους ημέτερους.

Δεν μπορούμε να μιλάμε ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους που μας ΧΡΩΣΤΑΝΕ. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε.Έχουμε υπογράψει σύμβαση που είναι νομική πράξη δικαίου και απαιτούμε το σεβασμό της. Εάν δε μας εξοφλήσουν τα οφειλόμενα δε συζητάμε τίποτα. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

Μιλούσαμε για συμψηφισμό με εφορία. Πού είναι ο συμψηφισμός κύριοι συνδικαλιστές και γιατί αυτός έχει ξεχαστεί στις καλένδες; Σήμερα δυστυχώς αυτός ισχύει μόνο υπέρ του δημοσίου.

Τι κι αν σου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ τέσσερις μήνες, τι κι αν σου έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από το 2011; Εσύ οφείλεις να πληρώσεις την εφορία σου! Δεν έχεις να πληρώσεις; Να κόψεις το λαιμό σου! Αλλιώς δε παίρνεις ενημερότητα. Ή μάλλον παίρνεις ενημερωτικό σημείωμα με παρακράτηση ΕΟΠΥΥ από τον… 5ο μήνα που ΘΑ σου χρωστάει και μάλιστα το παρακρατηθέν ποσό αποδίδεται στον 6ο,7ο μήνα…! ?κουσον άκουσον!»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις για την υποβολή λογαριασμών, τα ΦΥΚ και τις συνταγές του Λιμενικού Σώματος


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι φαρμακοποιοί θα νομιμοποιηθούν να εμβολιάσουν το κοινό για την COVID-19
Μπορεί να εγκριθούν εμβόλια που δεν θα έχουν πάρει πλήρη άδεια
Διαμαρτυρίες στα φαρμακεία για τα αντιγριπικά και τα αντιβιοτικά;
Τι πρέπει να απαντά ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με τον Απόστολο Βαλτά