Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Μη φεύγετε από τον Π.Ο.Υ. προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

13/2/2025 4:57:17 μμ
«Τα διεθνή προβλήματα υγείας απαιτούν και διεθνείς λύσεις» το μήνυμα της FIP
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), προφανώς με αφορμή τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Αργεντινή για την «έξοδό» τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), σπεύδει να δηλώσει την υποστήριξή της στον Οργανισμό. 


Σε ανακοίνωσή της τονίζει τη σημασία της συντονισμένης και από κοινού ανταπόκρισης σε υγειονομικές απειλές και την ισότιμη διανομή απαραίτητων πόρων που παρέχει ο Π.Ο.Υ. σε κάθε ασθενή όπου και αν βρίσκεται. Επίσης αναδεικνύει την αξία που έχει η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των κρατών, πόσω μάλλον όταν ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει το επιπλέον βάρος των χρόνιων, των λοιμωδών και των ψυχικών παθήσεων.


Υπενθυμίζοντας σε κάθε κράτος ότι τα διεθνή προβλήματα υγείας απαιτούν και διεθνείς λύσεις δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ως επαγγελματίες υγείας που εστιάζουμε στην καθολική κάλυψη των υπηρεσιών υγείας, πιστεύουμε ότι το μέλλον της παγκόσμιας υγείας βρίσκεται στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη και στη συλλογική προσπάθεια. Σε μια περίοδο που οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, οι αναδυόμενες ασθένειες και οι ανισότητες απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια υγεία, ο Π.Ο.Υ. αποτελεί έναν κρίσιμο θεσμό για την προώθηση της ασφάλειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας παγκοσμίως. Αν και αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις διαφορετικές προτεραιότητες που έχει κάθε κράτος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα: η υγεία είναι ένα παγκόσμιο δικαίωμα και η ευημερία ενός έθνους επηρεάζει την ευημερία όλων. Τα υγειονομικά προβλήματα ξεπερνούν τα σύνορα και μόνο μέσω της ενότητας και της αμοιβαίας υποστήριξης μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως το επόμενο βήμα για την ασφάλεια των πολιτών
Με πρωτοβουλίες για την υγεία, την πρόληψη και την ευεξία






Σχετικά άρθρα

Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα
Πορτογαλία: Οι φαρμακοποιοί ζητούν στήριξη της υγείας & ευεξίας τους
Ως μέσο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας
Τα φαρμακεία μπορούν να συμβάλλουν στο Silver Alert
Μια νέα ιδέα υποβλήθηκε στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες