Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Metropolitan Hospital: Δημιουργεί 3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου

9/4/2020 4:36:07 μμ
Για την προστασία των εργαζομένων ενάντια στον κορονοϊό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορονοϊού να μην μείνει χωρίς ατομική προστασία η «Hellas COVID 19 3D Printing Supplies», ξεκίνησε μια πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας. Στην πρωτοβουλία αυτή, στην οποία συμμετέχουν ιδρύματα και δομές από όλη τη χώρα εκτυπώνοντας 3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου, συμμετέχει εξαρχής το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital.


Οι ασπίδες προσώπου είναι ειδικές διαφανείς οθόνες με εργονομική σχεδίαση που «δένουν» στο μέτωπο και καλύπτουν πλήρως μάτια, μύτη και στόμα. Είναι και οι μόνες που, μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί από το υπ. Υγείας ως κατάλληλες για να φτιαχτούν με τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης.


Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital εκτύπωσε και παρέδωσε στους συντονιστές της πρωτοβουλίας τις πρώτες 20 προστατευτικές ασπίδες προσώπου. Ο συνεργάτης του εργαστηρίου Νίκος Αγγέλου, Φυσικός M.Sc., συνεχίζει την εκτύπωση των επόμενων 30 ασπίδων οι οποίες θα είναι έτοιμες προς παράδοση εντός της εβδομάδας. Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης της Πλαστικής Χειρουργικής του Metropolitan είναι το μοναδικό in-house (hospital-based) εργαστήριο σε ελληνικό θεραπευτήριο. Έχοντας την τεχνολογική υποδομή και την τεχνογνωσία μπορεί να συμβάλλει με την εκτύπωση και άλλων όπλων εναντίον της πανδημίας όπως μάσκες FFP2/3 και βαλβίδες αναπνευστήρων όταν αυτά κριθούν απαραίτητα και πάρουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω του προγράμματος ΕΚΕ «Πρόληψη»
Για «επανάσταση κατά του καρκίνου» κάνει λόγο ο ογκολόγος Δ. Μπαλαφούκος






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο