Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Μέτρα κατά της έλλειψης φαρμάκων ζητά ο υπουργός υγείας

1/9/2015 9:04:34 πμ
Ειδικά για φάρμακα που αφορούν σοβαρές ασθένειες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, Δημήτρη Κοντό πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα Οργανισμού.

Ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον Υπουργό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υστέρηση της αναγκαίας χρηματοδότησης του Οργανισμού από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή με τη μερική-προσωρινή έλλειψη δύο σκευασμάτων στο φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Γκύζη, ο κ. Κοντός ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη, ειδικά σε φάρμακα που αφορούν σοβαρές ασθένειες (π.χ. ογκολογικά).
Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Δημόπουλος έχει καλέσει στο υπουργείο τη διοίκηση του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ καθώς και τους επικεφαλής των δύο Επιτροπών για το φάρμακο, τον κ. Γιάννη Φίλο, επικεφαλής της Επιτροπής Τιμών και τον κ. Δημήτρη Κούβελα, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες






Σχετικά άρθρα

Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου