Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μέτρα για την εξάλειψη της πολυφαρμακίας

3/8/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μέτρα για την εξάλειψη της πολυφαρμακίας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας ότι το νέο σχήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των ασφαλιστικών Ταμείων θα συμβάλλει στον περιορισμό του φαινόμενου της πολυφαρμακίας κι ως εκ τούτου στην εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της υγείας,. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο έργο της Υπηρεσίας Ελέγχου των Δαπανών Υγείας, όπως αυτή αναδιαρθρώνεται από το σχετικό νομοσχέδιο και είπε ότι στόχος είναι κυρίως η ενίσχυση του ελέγχου των δαπανών για τα φάρμακα, των μεθόδων συνταγογράφησής τους αλλά και του τρόπου διακίνησης.

«Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο δείχνουν ότι η σπατάλη στο φάρμακο προκαλείται είτε από εικονικές είτε από υπερβολικές συνταγογραφήσεις» υπογράμμισε ο κ. Μαγγίνας επισημαίνοντας ότι πρόσθετο αντικείμενο της Υπηρεσίας Ελέγχου θα αποτελέσει ο έλεγχος και των παρακλινικών εξετάσεων. «Ακόμη και μικρή να είναι η περιστολή των δαπανών για τα φάρμακα, που δεν θα είναι μικρή τελικά, τότε οι πόροι που θα αποδεσμευθούν θα είναι τεράστιου ύψους και θα κατευθυνθούν σε όλους τους κλάδους του ασφαλιστικού συστήματος, είτε πρόκειται για το ύφος των συντάξεων είτε για την ποιότητα των υπηρεσιών περίθαλψης», σημείωσε ο κ. Μαγγίνας. Επίσης υπενθύμισε ότι τους ελέγχους θα αναλάβει επιθεωρητής, που θα θέτει δεσμευτικές ημερομηνίες στους ασφαλιστικούς φορείς για τη χορήγηση των σχετικών στοιχείων. Σε τυχόν άρνηση ανταπόκρισης των υπαλλήλων θα συνίσταται αυτοτελές πειθαρχικό αδίκημα γι' αυτούς.

Να σημειωθεί ότι στην Υπηρεσία Ελέγχου των Δαπανών Υγείας ανήκει η εποπτεία και ο έλεγχος όλων των ασφαλιστικών φορέων και των κλάδων υγείας τους.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

RESP-8: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φαρμακοποιούς ώστε να αξιολογούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Φ.Σ. Αττικής: Ενημέρωση για συχνά λάθη στην εκτέλεση συνταγών
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να θεσπιστεί ο ρόλος τους στην ΠΦΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ΟΣΦΕ για την ιστορία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Ολοκληρώνεται η έρευνα στον Βόλο και ξεκίνησαν οι επαφές και με άλλους Θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς