Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Merck: Τα αποτελέσματα της μελέτης ARTEMIS για τη χρήση της θυλακιοτροπίνης άλφα στην Ελλάδα

6/12/2022 4:28:53 πμ
Συνδυάζει κλινικά και φαρμακο-οικονομικά δεδομένα για τη χρήση της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο περιοδικό Current Medical Research and Opinion τα αποτελέσματα της μελέτης ARTEMIS, της οποίας χορηγός ήταν η MERCK. Σκοπός της ήταν η διερεύνηση του κόστους της χρήσης θυλακιοτροπίνης άλφα ανά γέννηση ζωντανού νεογνού. Είναι η πρώτη μελέτη στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες παγκοσμίως που συνδυάζει κλινικά δεδομένα από την καθημερινή κλινική πρακτική με φαρμακο-οικονομικά δεδομένα που λαμβάνονται την ίδια στιγμή.

Μελετήθηκαν συνολικά 430 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης με χρήση θυλακιοτροπίνης άλφα, που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τη συνήθη κλινική πρακτική σε 6 κέντρα εξωσωματικής της Ελληνικής Επικράτειας (4 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη). «Τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν τη θετική σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της χρήσης θυλακιοτροπίνης άλφα στην εξωσωματική γονιμοποίηση, βοηθώντας τα ζευγάρια να αποκτήσουν μωρά και να δημιουργήσουν την οικογένειά τους», δήλωσε ο Δημήτρης Σακελλαρίου, Medical Manager Fertility/ CM&E Merck Greece στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά με τα φαρμακο-οικονομικά δεδομένα, το μέσο κόστος της εξωσωματικής ανά κύκλο με τη χρήση ανασυνδυασμένης FSH ήταν 3.728 ευρώ (95% CI: 3.679-3.780), ενώ το μέσο κόστος ανά γέννηση ζωντανού νεογνού ήταν 14.872 ευρώ (95% CI: 12.441-17.951). Το αντίστοιχο κόστος ανά γέννηση ζωντανού νεογνού στις ΗΠΑ είναι 37.614 ευρώ, στη Μ. Βρετανία 36.912 ευρώ, στις Σκανδιναβικές χώρες 22.391 ευρώ και στην Ιαπωνία 22.249 ευρώ. Στη μελέτη αυτή υπολογίστηκε και το μέσο κόστος ανά ληφθέν ωάριο, το οποίο ανέρχεται σε 533,03 ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με post-hoc αναλύσεις ανοικτής μελέτης
Διότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν καρπώνονται τα οφέλη της


Σχετικά άρθρα

EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Πραγματοποιείται και διερεύνηση των ευρύτερων σχετικών αναγκών
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σώζει από τις θανατηφόρες δοσολογίες των φαρμάκων
Σε εξέλιξη ερευνητικά projects εκατομμυρίων λιρών στη Βρετανία
Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας: Οδηγίες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Στόχος η αποφυγή των διαρροϊκών επεισοδίων και τα λοιμώδη νοσήματα