Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μελέτη για τις υπηρεσίες φαρμακείου στην Ευρώπη

14/10/2022 4:56:41 πμ
Παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Fougaro Art Center στο Ναύπλιο, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο». Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Αργολίδας με τη συνεργασία των συλλόγων Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρακολούθησαν δια ζώσης συνολικά 276 άτομα από όλη την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Στο συνέδριο απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στον καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας Κωνσταντίνο Δεμέτζο, στον πρόεδρο της ΠΕΦ και συνδιευθύνων σύμβουλο της ELPEN Θεόδωρο Τρύφων και στον φαρμακοποιό Βλάσιο Λεονάρδο για την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του στον Φ.Σ. Αργολίδας και στους πολίτες της Αργολίδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι φαρμακοποιοί Ανδρέας Βίτσος και Ντίνος Λιάρας παρουσίασαν από κοινού μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από το Institute for Evidence based Health της Πορτογαλίας υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φαρμακοποιών (PGEU) και αφορούσε τις υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο της Ε.Ε.) και τις υπηρεσίες που προέκυψαν εν μέσω Covid-19. 

Όπως εξήγησε ο Ντίνος Λιάρας στο f.daily, «στη μελέτη συμμετείχαμε και εμείς ως η ομάδα τεχνικών συμβούλων της αντιπροσωπείας του ΠΦΣ στην PGEU (Ανδρέας Βίτσος, Αντώνης Γεωργακόπουλος, Μαρία Τζάκη και Γεωργία Τζουλέκη). Μετά τη δημοσίευση της μελέτης σε έγκριτα επιστημονικά έντυπα, είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε μέρος αυτής και στη χώρα μας».

Στη μελέτη αναδεικνύονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα φαρμακεία στην Ευρώπη, είτε επΆ αμοιβή είτε χωρίς. Ενδεικτικά, αναφέρεται η συμβουλευτική εξ αποστάσεως, η διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς συνταγή σε επείγοντα περιστατικά, η διακοπή καπνίσματος και η διαχείριση βάρους. Σημειώνεται ότι στη μελέτη οι  υπηρεσίες φαρμακείου χωρίζονται σε 5 μεγάλες κατηγορίες:
  • Υπηρεσίες χορήγησης φαρμάκων
  • Υπηρεσίες προώθησης και διασφάλισης δημόσιας υγείας
  • Υπηρεσίες screening και παραπομπής
  • Υπηρεσίες διαχείρισης της ασθένειας
  • Εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης ασθενούς και της αγωγής του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου