Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

DEMO ABEE: Πρωτοπορεί στον τομέα της νεφρολογίας
Από το 1996 ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα προϊόντα αιμοκάθαρσης
Cambridge: Νέο εργαλείο ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου
Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ευρώπη
ΠΦΣ: Οι θεσμικοί φορείς κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΦΣΑ και από τον Κ. Βαρδιάμπαση

Μειώνεται κατά 10% η ζάχαρη στα αναψυκτικά

3/7/2018 12:32:39 μμ
Ώστε νε μειωθούν οι συνολικές θερμίδες από αυτά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών/μελών του μέχρι το 2020, με σημείο αναφοράς το 2015.

Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων και στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης. Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA) τον Φεβρουάριο 2017. Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015, και έχει δεσμευτεί σε περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020. Στη δέσμευση του ΣΕΒΑ θα μετράται η μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά 100ml με βάση τον όγκο πωλήσεων, ενώ η πρόοδός μας θα παρακολουθείται από ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα.


Σημειώνεται πως στα αναψυκτικά, η μείωση της ζάχαρης οδηγεί απευθείας σε μείωση θερμίδων.


Η πρόεδρος του ΣΕΒΑ, Αγγελική Πατρούμπα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ελλάδα κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά με μια δέσμευση που απαντά στο στόχο της ΕΕ για περαιτέρω μείωση της ζάχαρης κατά 10%. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να ελέγχουν καλύτερα την πρόσληψη θερμίδων για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μας, αξιοποιούμε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και καλούμε και άλλες εταιρείες του κλάδου, καθώς και άλλες κατηγορίες τροφίμων και ποτών να συστρατευθούν στην προσπάθειά μας προσφέροντας στους καταναλωτές επιλογές που τους βοηθούν να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος
Την εβδομάδα 04/01 - 10/01






Σχετικά άρθρα

Πώς το DHA δηλητηριάζει τα καρκινικά κύτταρα
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Louvain
Σχετίζεται η έλλειψη της βιταμίνης Β12 με την κατάθλιψη;
Γράφει η Ευθυμία Κοντέλα, Ειδική Παθολόγος, Διευθύντρια Παθολόγος Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Metropolitan Hospital
Ο δεκάλογος των ασφαλών διακοπών για διαβητικούς
Γράφει ο Ανδρέας Μελιδώνης Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital.
Επιστροφή στα σπορ: Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς;
Μεγάλος ο κίνδυνος για ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές