Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Μειώνεται αλλά δεν σταματά η απογραφή ειδών ατομικής προστασίας από τους φαρμακοποιούς

19/6/2020 4:01:00 μμ
Διευκρινίσεις από τον ΠΦΣ μετά από συναντήση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μειώνεται σε μία φορά την εβδομάδα η απογραφή των ειδών ατομικής προστασίας μόνο για τα φαρμακεία.

Αυτό θα περιλαμβάνει η νέα ΠΝΠ που θα εκδοθεί, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο ΠΦΣ σε συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα πλέον υπάρχει τεράστια επάρκεια αυτών των προϊόντων που θα μπορούσε να καταστήσει μη απαραίτητη τη χρονοβόρα διαδικασία της απογραφής, ο υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει πανευρωπαϊκή οδηγία που ορίζει τη συνεχή πληροφόρηση και παρακολούθηση των αποθεμάτων αυτών των προϊόντων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ο υγειονομικός συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα.

Στη συζήτηση επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να δηλώνουν μόνο τα αποθέματα απολυμαντικών διαλυμάτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ ως βιοκτόνα τύπου β (υγρά, γέλες, εμποτισμένα μαντηλάκια) και που εμπίπτουν στον κανονισμό 528/2012 της Ε.Ε. Δεν απαιτείται απογραφή σε προϊόντα που φέρουν το χαρακτηρισμό ήπια αντισηπτική δράση.

Υποχρέωση αναγραφής των τιμών στα προϊόντα φαρμακείου

Ο ΠΦΣ συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη με αντικείμενο την υποχρέωση αναγραφής των τιμών στα προϊόντα που διατίθενται στα φαρμακεία κατ' εφαρμογή του νόμου 4177/2013, ο οποίος διευκρίνισε τα εξής:
  1. Για τα ΜΥΣΥΦΑ που φυλάσσονται στα φαρμακεία σε χώρο μη προσβάσιμο στο κοινό, δεν είναι απαραίτητη η αναγραφή της τιμής τους. Είναι απαραίτητη για αυτά που φυλάσσονται σε ράφια και σε σταντ με πρόσβαση το κοινό.
  2. Για όμοια προϊόντα που είναι τοποθετημένα σε σειρά σε ράφια, η αναγραφή της τιμής δεν είναι απαραίτητη σε κάθε συσκευασία, αλλά στην πρόσοψη του ραφιού.
  3. Μπορεί να αναρτηθεί πίνακας τιμών (από το μηχανογραφικό σύστημα) σε εμφανή θέση στο ράφι ή στο σταντ προβολής με ίδια ή/και διαφορετικά προϊόντα.
  4. Επιτρέπεται η χρήση tablets, οθονών ή price checker, τα οποία θα βρίσκονται σε εμφανή προσβάσιμη στο κοινό θέση για την ενημέρωση των τιμών των προϊόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους