Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μέχρι το τέλος Απριλίου θα αρχίσει να πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

9/4/2013 5:19:30 μμ
Στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ προγραμματίζουν να έχει καταβληθεί μέχρι το καλοκαίρι το ποσό των 1,5 δις ευρώ. Σημειώνεται ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ πλην των νοσοκομείων είναι 500 εκατομμύρια ευρώ για το 2012.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρχίσουν να εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη και σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή μέρους των οφειλών θα ξεκινήσει έως το τέλος Απριλίου.


Η εντολή που έχει δοθεί είναι να εξοφληθούν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έως και το Δεκέμβριο του 2012 και των κλινικών-κέντρων αποκατάστασης έως και τον Οκτώβριο του 2012.


Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα εξοφληθούν με πιο αργούς ρυθμούς διότι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ, πληρώνονται και απευθείας από τα φαρμακεία.


Σε συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να στηρίξει τον Οργανισμό σε οτιδήποτε χρειαστεί.


Επίσης, οι διοικητές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Από τα 930 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να δώσουν τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ το πρώτο 3μηνο του 2013, έδωσαν 620 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα πλέον των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International