Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην Ξάνθη

14/7/2020 1:01:58 μμ
Ιδιαίτερα για αντιδιαβητικά φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλη έλλειψη φαρμάκων ιδιαίτερα για τους ασθενείς με διαβήτη παρατηρείται στα φαρμακεία της Ξάνθης με τους φαρμακοποιούς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου καθημερινά προκειμένου να προμηθευτούν ο ένας από τον άλλο φάρμακα απαραίτητα για την υγεία των πελατών τους και να εκτελέσουν τις συνταγές των γιατρών.

Το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων δεν είναι καινοφανές, ούτε τοπικό αλλά εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μείωση της τιμής των φαρμάκων στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Δ. Κάλφα τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και η λύση είναι να απαγορευτούν οι εξαγωγές.

«Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να εκτελέσουμε τις συνταγές των πελατών μας. Καθημερνά είμαστε σε επικοινωνία όλοι οι φαρμακοποιοί για να καλύψουμε ο ένας από τον άλλο τις ανάγκες μας. Και καλά να βρούμε να το αντικαταστήσουμε. Όταν δεν βρίσκουμε τι κάνουμε; Είμαστε αντιμέτωποι και με τις… πονηριές όσων θέλουν να κερδοσκοπούν. Παραγγέλλουμε 50 σκευάσματα και μας στέλνουν 10 και δεν γράφεται σαν έλλειψη γιατί μας έστειλαν κάποια κουτιά. Τα υπόλοιπα τα κρατούν και τα μοσχοπουλούν σε χώρες που είναι ακριβά τα φάρμακα. Στη χώρα μας έχουμε φτηνά αλλά και σε έλλειψη από φάρμακα», τονίζει η ίδια στην εφημερίδα «Εμπρός» της Ξάνθης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο