Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

ΜΕΓΑ ΑΕ: Ο νέος απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης για τα έτη 2022-2023

16/12/2024 1:37:05 μμ
Μειώθηκαν οι εκπομπές, αυξήθηκε το προσωπικό και υλοποιήθηκαν κοινωνικές δράσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον νέο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ολοκλήρωσε η εταιρεία ΜΕΓΑ ΑΕ για τα έτη 2022-2023 ως προς το Περιβάλλον, την Κοινωνία, τους Ανθρώπους και την Εταιρική Διακυβέρνηση. 


Στην ενότητα Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα σημειώνεται ότι σε σχέση με το 2020, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 73%, η χρήση νερού μειώθηκε κατά 6%, ενώ το ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες για το έτος 2023 ανήλθε σε 74,6% (το 2020 το ποσοστό ήταν 44,6%). 

Στην ενότητα «Οι Ανθρωποι» αναφέρεται ότι κατά τη διετία 2022-2023 αυξήθηκε το προσωπικό κατά 6,79% σε σχέση με τη διετία 2020-2021, οι ώρες εκπαίδευσης το 2023 αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με το 2022, ενώ το ποσοστό γυναικών στα ανώτερα στελέχη το 2023 διαμορφώνεται στο 50% (το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 41%). 

Στην ενότητα «Κοινωνία» περιγράφονται όλες οι δράσεις που υλοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράξεις Φροντίδας» και όπως ανακοινώθηκε κατά το 2023 διέθεσε πάνω από 9 εκατομμύρια προϊόντα σε δωρεές. 

Τέλος, στην ενότητα Εταιρική Διακυβέρνηση, περιγράφεται πως η εταιρεία δεσμεύεται να εφαρμόζει και να προάγει την ηθική στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, μέσα στο πλαίσιο των θεμελιωδών αρχών της ΜΕΓΑ, όπως είναι η διαφάνεια, η αξιοπιστία και η κοινωνική ευθύνη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Για να παρουσιάσουν πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals