Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγ. Βρετανία: Αποζημίωση στις οικογένειες των φαρμακοποιών που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό

6/5/2020 12:27:08 μμ
Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το υπόλοιπο προσωπικό του φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ασφάλεια ζωής θα προσφέρει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας στις οικογένειες των φαρμακοποιών που χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Matt Hancock (φωτό), σε σχετική του ανάρτηση στο tweeter, έγραψε πως αισθάνεται χαρούμενος που επιβεβαιώνει ότι κατάφερε να προσφέρει αυτήν την κάλυψη στις οικογένειες των φαρμακοποιών, η οποία ανέρχεται σε 60 χιλιάδες λίρες (δηλαδή περίπου 68 χιλιάδες ευρώ).

Πρόσθεσε δε ότι: «Οι φαρμακοποιοί της κοινότητας αποτελούν ζωτικό μέρος της οικογένειας του συστήματος υγείας (NHS) μας και φυσικά θα καλύπτονται».

Σημειώνεται ότι η ασφάλεια αυτή προσφέρεται και σε άλλους επαγγελματίες υγείας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα καλύψει και τις οικογένειες των βοηθών και του λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού στα φαρμακεία.

Γι' αυτό και ο βρετανικός Σύλλογος των Βοηθών Φαρμακείου, μετά από τις παραπάνω ανακοινώσεις του υπουργού, ξεκίνησε τις πιέσεις προς το υπουργείο και το NHS για την ένταξη στο μέτρο όλων όσων εργάζονται σε φαρμακεία. «Αναγνωρίζεται ευρέως ότι το προσωπικό των φαρμακείων είναι ευάλωτο στην έκθεση στη νόσο Covid-19, επειδή πολλοί πελάτες μπορεί να είναι ασθενείς αλλά ασυμπτωματικοί», είπε η πρόεδρος του συλλόγου Liz Fidler εκφράζοντας την απογοήτευσή της.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρας Sandra Gidley που είπε ότι: «Ελπίζουμε ότι αυτή η ασφάλεια θα επεκταθεί και στις ομάδες φαρμακείων, καθώς και σε όλους τους φαρμακοποιούς που υποστηρίζουν το κοινό στην πρώτη γραμμή. Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γιορτάζεται ετησίως στις 7 Απριλίου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο