Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Με υπερδιπλάσια τιμή θα προμηθεύονται τη σεμαγλουτίδη οι Έλληνες ασθενείς

15/5/2023 8:30:29 μμ
Οι αυξημένες συμμετοχές θα ισχύσουν για τους επόμενους 2-3 μήνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πιο ακριβά θα αγοράζουν τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης των 0,5mg και 1mg οι ασθενείς με διαβήτη, καθώς η εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω του ΙΦΕΤ είναι σε υψηλότερη τιμή από αυτή που ισχύει στην εγχώρια αγορά. 

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ, Ιωάννη Σωτηρίου, πήραν τη διαβεβαίωση ότι το Ινστιτούτο έχει προμηθευτεί περίπου 9.000 - 10.000 συσκευασίες του φαρμακευτικού σκευάσματος GLP-1 (σεμαγλουτίδη) των 0,5mg και 1mg και επιβεβαίωσε ότι μόλις έλαβε κωδικούς διακίνησης από τον ΕΟΦ για περίπου 3000 συσκευασίες μηνιαίας θεραπείας των 0,5mg, περίπου 2400 συσκευασίες τριμηνιαίας θεραπείας των 0,5mg και περίπου 1350 συσκευασίες τριμηνιαίας θεραπείας του 1mg.

Όμως η μηνιαία συμμετοχή των πασχόντων, η οποία σε ποσοστό ανέρχεται σε 10%, διαφοροποιείται λόγω της υψηλότερης τιμής εισαγωγής των προαναφερθέντων ενέσιμων σκευασμάτων και για το σκεύασμα των 0,5mg η μηνιαία συμμετοχή θα ανέλθει στα 35€ (από 11 που κόστιζε), ενώ για το σκεύασμα του 1mg θα κυμανθεί περίπου στα 40€, (αντί των 28). Η αυξημένη συμμετοχή θα ισχύσει αποκλειστικά για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, έως ότου η εταιρεία Novo Nordisk, που έχει την αποκλειστική διάθεση του συγκεκριμένου φαρμάκου στη χώρα μας, καταφέρει να συνεχίσει την εισαγωγή τους. 

Σύμφωνα με τον ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τα πλήρως εξαντλημένα σκευάσματα της δοσολογίας 1mg που αναμένεται να διανεμηθούν την επόμενη εβδομάδα, θα καλύψουν μόνο 1350 πάσχοντες από ΣΔ 2 που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο και κάνει λόγο για «σταγόνα στον ωκεανό!».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξηγεί γιατί οι ασθενείς «βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»
Η Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και να ακολουθήσει ΕΔΕ για όσους εμπλέκονται


Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας και ΠΟΥ/Ευρώπης εγκαινίασαν την έναρξη του προγράμματος «Health-IQ»
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα
Εθνική στρατηγική για τον καρκίνο
Η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών
Ανοίγει ο διάλογος υπ. Υγείας - φαρμακοβιομηχανίας για το ύψος του clawback
Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΦΕΕ ότι είναι υπερβολικό
«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.
Με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Πατεράκη