Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Με τους φαρμακοποιούς τα βάζει ο Πατούλης

1/9/2017 5:42:15 μμ
Ζητά εξηγήσεις για το Συνέδριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τους φαρμακοποιούς… τα «βάζει» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και με αφορμή το τη διεξαγωγή του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας.

Υπενθυμίζεται πως το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου διοργανώνεται φέτος από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λουτράκι Αριδαίας.


Φαίνεται όμως πως η θεματολογία του Συνεδρίου ενόχλησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στόχος του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι να «αναδειχθεί η σημασία που έχει το φαρμακείο ως χώρος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ως καθ? ύλην αρμόδιο όργανο», επισημαίνει ο ΙΣΑ, ζητώντας επιτακτικά από το Πρωτοβάθμιο Όργανο των γιατρών να παρέμβει και να πάρει θέση για το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι φαρμακοποιοί τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η Πολιτεία τον έχει θεσμοθετήσει.


Σημειώνεται πως στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για τις φαρμακευτικές εταιρείες και το δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν ο αντιγριπικός εμβολιασμός, η πνευμονιοκοκκική πνευμονία και εμβολιασμός, αντιτετανικός εμβολιασμός, διακοπή καπνίσματος, ΧΑΠ, διαχείριση φαρμακοθεραπείας και καθοδήγηση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων τους.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια με αφορμή τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανταλλάσσοντας καθημερινά ανακοινώσεις με εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας