Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Με το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών τιμήθηκε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος

13/2/2019 4:02:26 μμ
Για το επιστημονικό του έργο στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανο-Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος, τιμήθηκε με το «Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών», για το επιστημονικό του έργο «Pharmaceutical Nano-Technology. Fundamentals and Practical Applications / Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές».


«Το έργο του τιμώμενου έχει την αρετή του νέου και πρωτοτύπου και παρέχει διεπιστημονικές προσεγγίσεις που αφορούν το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων νανοσυστημάτων μεταφοράς φαρμάκων και θεραπευτικών βιομορίων για τη θεραπεία των νόσων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας. Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Αντώνιος Κουνάδης.


Το βραβείο απονεμήθηκε στον καθηγητή Κ. Δεμέτζο, μετά την επιστημονική εισήγηση από την Τάξη των Θετικών Επιστημών και με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας.

Σύντομο βιογραφικό

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).
Οι μετεκπαιδεύσεις του αφορούσαν ερευνητική δραστηριότητα στη χημεία των φυσικών προϊόντων σε Πανεπιστήμια στης Ευρώπης και της Αμερικής.

Η πρωτοτυπία της έρευνας του, εκτός των δημοσιεύσεων και των ανακοινώσεων σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Συνέδρια αντίστοιχα, οδήγησε στην απονομή Διεθνών αλλά και Εθνικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με κύριο αντικείμενο νανοτεχνολογικά φάρμακα κατά του καρκίνου.
Το ερευνητικό έργο του έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα και υπάρχουν περισσότερες από 4000 αναφορές που αφορούν σε αυτό.
Ο συνολικός αριθμός των δημοσιεύσεων σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά είναι μεγαλύτερος από 240, ενώ οι ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια υπερβαίνουν τις 400.

Οι επιστημονικές του εργασίες μαζί με τους συνεργάτες του, έχουν βραβευθεί σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει βραβευθεί για τη μονογραφία του "Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές" και για την επιστημονική του προσφορά.

Υπό την άμεση επίβλεψή του έχουν εκπονηθεί δεκάδες Διδακτορικές Διατριβές, Διπλώματα Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης και Πτυχιακές εργασίες, ενώ έχει διδάξει σε θερινά ευρωπαϊκά σχολεία. 

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι συμμετέχει ως μέλος Οργανωτικών Επιτροπών αλλά και ως Πρόεδρος Διεθνών και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Συνεδρίων, ενώ είναι αξιολογητής σε πολλές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετοχή ως κριτής επιστημονικών εργασιών σε περισσότερα από 40 επιστημονικά περιοδικά.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και είχε εκλεγεί ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ExCo) στην European Federation for Pharmaceutical Sciences (EUFEPS), αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του συντονισμού των επιστημονικών δικτύων (Network coordinator) (2014-2016).
Συνεργάζεται με τη Φαρμακευτική Βιομηχανία σε επίπεδο ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και στην αξιολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων.
Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές ερευνητικές δράσεις με χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης