Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Με σειρά προτεραιότητας τα γενόσημα στην αγορά

27/5/2013 2:14:45 μμ
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Τιμών των Φαρμάκων με θέμα τα νέα γενόσημα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Τιμών των Φαρμάκων με θέμα τα νέα γενόσημα έπειτα από πρόσκληση που απηυθυνε στους θεσμικούς παράγοντες της αγοράς ο πρόεδρος επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (ΕΣΕ) του ΕΟΦ, Δημοσθένης Μπούρος. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενδεχομένως υπάρξουν κάποιες διορθώσεις σε λάθη που έγιναν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως έχει συμβεί με φάρμακο εταιρείας που παρότι η πατέντα του λήγει το 2017 έπεσε η τιμή του με συνέπεια να δημιούργει στρεβλώσεις στην εγχώρια αγορά αλλά να επηρεάζει και την παγκόσμια.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως αυτό που θα συζητηθεί είναι η σειρά προτεραιότητας κυκλοφορίας 440 γενοσήμων φαρμάκων στην αγορά που έχει να κάνει με τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης έγκρισης που υπέβαλλαν οι εταιρείες μέχρι και τον Απρίλιο του 2011. Το σύνολο όλων των νέων κωδικών που ανέρχονται γύρω στους 2.000 αναμένεται όπως έχει αποφασιστεί να βγει σταδιακά στην αγορά μέχρι τα τέλη Ιουνίου.


Βέβαια καμία κίνηση δε φαίνεται να γίνεται στον ορίζοντα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα αφού η κυβέρνηση διστάζει να προβεί σε νέες τιμολογήσεις φοβούμενη ότι θα εκτινάξει τη φαρμακευτική δαπάνη εάν αυτά τα φάρμακα βγουν στην αγορά.

Πηγή: healthview.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι διακοπές στις μεταφορές όμως έχουν προκαλέσει κάποια προβλήματα
Το akolouthotinagogi.gr απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα