Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Με μπούκωμα, καταρροή και βήχα η μισή Ελλάδα

14/10/2016 11:51:52 πμ
Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας μας «απορρυθμίζουν»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά και διάφορες ιώσεις εξαιτίας των αλλαγών που παρουσιάζει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια του 24ωρου.

 

Σύμφωνα με την παθολόγο Αναστασία Μοσχοβάκη «αναπνευστικοί ιοί, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, ο πνευμονιόκοκκος, ο αιμόφιλος, η moraxella είναι παθογόνα, που αρχίζουν να απειλούν σε σημαντικό βαθμό το σώμα αυτή την εποχή.

 

Τα πιο συνήθη συμπτώματα που προκαλούν είναι μπούκωμα, καταρροή, βήχα, πυρετό. Τα συμπτώματα, όταν δεν υπάρξουν επιπλοκές, υποχωρούν, συνηθέστερα εντός τριημέρου-πενθημέρου, όταν η λοίμωξη κάνει τον κύκλο της. Σπανιότερα συμβαίνουν σοβαρές επιπλοκές, όπως επιμολύνσεις, πνευμονία, βρογχίτιδα, καρδιακές αλλοιώσεις, αναπνευστική ανεπάρκεια.


 Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συχνό και καλό πλύσιμο χεριών, τον επαρκή αερισμός των χώρων, την αποφυγή συνωστισμού, την διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης με αποφυγή έκθεσης σε καπνό, σωστή διατροφή που περιλαμβάνει, στο υγιές άτομο, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Ο χρονίως πάσχων πρέπει να ακολουθεί διατροφικά προγράμματα συμβατά με το νόσημά του.

 

Είναι σημαντικό να μην αμελήσετε να προσέλθετε στο ιατρείο για να εξεταστείτε παθολογικώς.


Ο έγκαιρος εντοπισμός και η αποτελεσματική παθολογικών προβλημάτων που συνδέονται με πτώση της ανοσολογικής ετοιμότητας θα σας προφυλάξει από τις επιθετικές λοιμώξεις που εισβάλλουν με δριμύτητα καθώς η περιβαλλοντική θερμοκρασία ελαττώνεται.


Όταν κατά την παθολογική εξέταση εντοπίζεται μειωμένη ανοσολογική ικανότητα η επιλεκτική εφαρμογή εμβολίων είναι απαραίτητη».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τόσο οι ιώσεις όσο και τα διαχρονικά προβλήματα προκαλούν αναστάτωση στην αγορά
Αυξημένη η ζήτηση για τα τριπλά self-tests και τα αντιπυρετικά






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο