Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ

19/9/2022 9:57:15 μμ
Αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από ένα χρόνο αποχής από τα δια ζώσης συνέδρια, ο ΣΥΦΑΚ -με επιστημονικό φορέα την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ)- διεξήγαγε δια ζώσης και με μεγάλη επιτυχία το 9ο Συνέδριο με θέμα: «Το φαρμακείο στην υγεία, ομορφιά και ευεξία στη μετα-pharma εποχή» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ υλοποίησε και εκδηλώσεις εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του. 

Το επίκαιρο πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο επικεντρώθηκε σε θέματα επιστημονικά αλλά και λειτουργικά που ενδιαφέρουν το σύγχρονο φαρμακείο, παρακολούθησαν 465 συνολικά φαρμακοποιοί, βοηθοί, θεσμικοί φορείς και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου. Χαιρετισμούς απεύθυναν διακεκριμένα πρόσωπα της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Υγείας.

Στο Στρογγυλό Τραπέζι που διοργάνωσε και συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Αλιμπέρτης Δημήτρης, με διακεκριμένους εισηγητές της βιομηχανίας και θεσμικών φορέων, με θέμα: «Οι κρίκοι της αλυσίδας του φαρμάκου στη νέα εποχή», κυριάρχησε το πολύπλευρο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, καθώς και η ρύθμιση του clawback. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτριος Φιλίππου τοποθετήθηκε σχετικά και αναφέρθηκε στη λύση της παρακολούθησης real time των εξαγωγών, καθώς και στο συστηματικό έλεγχο των φαρμακαποθηκών για τις εξαγωγές. 

Όσο για το clawback θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να στήσουμε σωστά το σύστημα υγείας και μετά να πάμε στη ρύθμισή του. Συμπερασματικά, αυτό που διατυπώθηκε στο εν λόγω Στρογγυλό Τραπέζι είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε και ο τομέας του φαρμάκου συνέβαλε στα μέγιστα, συνεπώς υπάρχουν σήμερα νέες ανάγκες και νέες προκλήσεις με άμεση αναγκαιότητα να στήσουμε ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα και όταν χρειάζεται να υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις για την ομαλή διακίνηση του φαρμάκου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο