Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ

19/9/2022 9:57:15 μμ
Αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από ένα χρόνο αποχής από τα δια ζώσης συνέδρια, ο ΣΥΦΑΚ -με επιστημονικό φορέα την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ)- διεξήγαγε δια ζώσης και με μεγάλη επιτυχία το 9ο Συνέδριο με θέμα: «Το φαρμακείο στην υγεία, ομορφιά και ευεξία στη μετα-pharma εποχή» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ υλοποίησε και εκδηλώσεις εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του. 

Το επίκαιρο πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο επικεντρώθηκε σε θέματα επιστημονικά αλλά και λειτουργικά που ενδιαφέρουν το σύγχρονο φαρμακείο, παρακολούθησαν 465 συνολικά φαρμακοποιοί, βοηθοί, θεσμικοί φορείς και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου. Χαιρετισμούς απεύθυναν διακεκριμένα πρόσωπα της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Υγείας.

Στο Στρογγυλό Τραπέζι που διοργάνωσε και συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Αλιμπέρτης Δημήτρης, με διακεκριμένους εισηγητές της βιομηχανίας και θεσμικών φορέων, με θέμα: «Οι κρίκοι της αλυσίδας του φαρμάκου στη νέα εποχή», κυριάρχησε το πολύπλευρο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, καθώς και η ρύθμιση του clawback. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτριος Φιλίππου τοποθετήθηκε σχετικά και αναφέρθηκε στη λύση της παρακολούθησης real time των εξαγωγών, καθώς και στο συστηματικό έλεγχο των φαρμακαποθηκών για τις εξαγωγές. 

Όσο για το clawback θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να στήσουμε σωστά το σύστημα υγείας και μετά να πάμε στη ρύθμισή του. Συμπερασματικά, αυτό που διατυπώθηκε στο εν λόγω Στρογγυλό Τραπέζι είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε και ο τομέας του φαρμάκου συνέβαλε στα μέγιστα, συνεπώς υπάρχουν σήμερα νέες ανάγκες και νέες προκλήσεις με άμεση αναγκαιότητα να στήσουμε ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα και όταν χρειάζεται να υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις για την ομαλή διακίνηση του φαρμάκου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Οι φαρμακοποιοί συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση


Σχετικά άρθρα

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε κλήσεις από υποψηφίους των προσεχών εκλογών
Αν δεν το δηλώσετε, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
ΠΦΣ: Η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ δεν συνεπάγεται εγγραφή στα Επιμελητήρια
Αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης