Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Συνέδριο ΣΥΦΑΚ

18/9/2023 6:04:21 μμ
Συμμετείχαν 596 φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πέντε στρογγυλά τραπέζια, ένα workshop και 18 ομιλίες επιστημονικού ενδιαφέροντος έλαβαν χώρα στο 10ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ που πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) και υπό την αιγίδα του ΠΦΣ και της ΕΛΕΜΑ. 


Για τη συμβολή του φαρμακοποιού στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων μίλησε ο Κ. Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της ΕΦΕ στην κεντρική του ομιλία.


Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κ. Σουλιώτης παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα: «Ο (νέος;) ρόλος των φαρμακοποιών στο σύστημα υγείας: ερευνητικά ευρήματα».


Ξεχωριστή στιγμή για το συνέδριο αποτέλεσε το στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι Κρίκοι της Αλυσίδας του Φαρμάκου στη Νέα Εποχή», το οποίο συντόνισε ο Δ. Αλιμπέρτης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΣΥΦΑΚ, και δόθηκε έμφαση στο επίκαιρο θέμα των ελλείψεων.


Ακόμα, η ενότητα με τις επιστημονικές ομιλίες και ειδικά τα θέματα που αφορούσαν στην καθημερινότητα του φαρμακοποιού είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή, όπως το στρογγυλό τραπέζι που αφορούσε τη φαρμακευτική κάνναβη, τα συμπληρώματα διατροφής και η συμβολή της νανοτεχνολογίας αλλά και οι νέες τεχνολογίες στο εργαστήριο του φαρμακείου. 


Συνοψίζοντας, το συνέδριο είχε εξαιρετική επιτυχία, ενώ η θεματολογία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σύγχρονη και επίκαιρη σε επιστημονικό και σε επαγγελματικό πεδίο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Απέσπασε 5 διακρίσεις στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)