Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

9/10/2023 8:04:52 μμ
Ο Φ.Σ. Κορινθίας ανακοίνωσε και τη δράση «Φάρμακο, ίαμα ή δηλητήριο» στα σχολεία του νομού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με 46 ομιλητές σε 16 ενότητες και πλούσια θεματολογία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, το οποίο συνδιοργάνωσαν οι Φ.Σ. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με φετινό οικοδεσπότη και υπεύθυνο τον Φ.Σ. Κορινθίας.


Ο «Φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας» ήρθε σε επαφή σε κάθε θεματική ενότητα με το τρίπτυχο: γνώση, εφαρμογή, επαγγελματικός/κοινωνικός αντίκτυπος, ένα τρίπτυχο που εγγυάται την ισχυροποίηση του ρόλου του.


Με ομιλητές που έχουν ενεργό διοικητικό και επιστημονικό ρόλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι διοργανωτές Σύλλογοι στοχοθέτησαν τον ενεργό ρόλο τους στη συνεργασία με την Πολιτεία, ενώ με την πρόσκληση κοινωνικών φορέων και πολιτών την ενεργό διασύνδεσή τους με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Με την οργάνωση του στρογγυλού τραπεζιού «Το φαρμακείο, σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας», αλλά και με το σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής ωφέλειας όπως η ενημερωτική καμπάνια «Φάρμακο, ίαμα ή δηλητήριο», η οποία θα διεξαχθεί σε σχολεία του νομού Κορινθίας, ο Φ.Σ. Κορινθίας διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως η παρουσία και ο ρόλος των φαρμακοποιών στην κοινωνία θα παραμείνει ενεργός και θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο πέρα από τη φιλανθρωπική αρωγή. 


Το Συνέδριο των Φαρμακοποιών Πελοποννήσου ανέδειξε πως τόσο ο φαρμακοποιός ως μονάδα όσο και η θεσμική, συλλογική έκφρασή του, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, μπορούν και πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στο Σύστημα της Υγείας, βάσει των απαιτήσεων της σύγχρονης κοινωνίας.


Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του ΠΦΣ, της ΕΦΕ και του ΙΔΕΕΑΦ.

Μεγάλοι Χορηγοί: ΒΙΑΝΕΞ-ΒΙΑΝ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου