Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς εν μέσω Covid-19

16/4/2020 10:24:24 πμ
Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς εν καιρώ πανδημίας Covid-19 πραγματοποιήθηκε στις αρχές της Μ. Εβδομάδας στη Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, χάρη στη δωρεά ενός 56χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.


Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες δωρεές οργάνων που γίνονται στη χώρα μας, σε μια περίοδο που η πανδημία της νόσου Covid-19 πλήττει την υφήλιο. Ο λήπτης του μοσχεύματος είναι ένας 75χρονος, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από σοβαρές παθήσεις και στα δυο μάτια με αποτέλεσμα να έχει χαμηλή όραση.


Η μεταμόσχευση, που έγινε στον δεξιό οφθαλμό, στέφθηκε με επιτυχία και πλέον ο ασθενής έχει ήδη καλύτερη όραση. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ καθηγητής Νικόλαος Ζιάκας, οι μεταμοσχεύσεις αυτή τη χρονική περίοδο, λόγω της πανδημίας Covid-19, γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα μοσχεύματα είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Για την ασφάλεια των μεταμοσχεύσεων λαμβάνονται αυξημένα προστατευτικά μέτρα ώστε τα πολύτιμα μοσχεύματα να μπορούν να αξιοποιηθούν και να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αχρήστευσής τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους