Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Με έγγραφη συναίνεση της μητέρας η χορήγηση ξένου γάλακτος στα μαιευτήρια

26/6/2017 11:28:34 πμ
Ως τρόπος ενίσχυσης του μητρικού θηλασμού από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με έγγραφη συναίνεση της μητέρας θα χορηγείται πλέον υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και μαιευτηρίων, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, πριν από την έγγραφη συναίνεση πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση της μητέρας σχετικά με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για την υγεία και την ανάπτυξη του βρέφους, για την υγεία της ίδιας, καθώς για και τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η λανθασμένη χρήση των υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος.
Στη συνέχεια η μητέρα θα καλείται να συμπληρώσει ειδικό έντυπο για την τυχόν χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος, το οποίο θα υπογράφεται εις διπλούν και θα φυλάσσεται στον ιατρικό φάκελο του νεογνού και της μητέρας.

Η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των δημόσιων, πανεπιστημιακών νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών της χώρας και λοιπών νοσοκομείων που επιδιώκουν δημόσιο ή και κοινωφελή σκοπό, επιτρέπεται για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, health.in.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους