Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Μαζί μια αγκαλιά»: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Φ.Σ. Λάρισας

10/5/2022 9:18:47 πμ
Για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ξεκίνησαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» που διοργανώνουν ο Φ.Σ. Λάρισας, ο ΠΦΣ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 έως τις 9:00 το απόγευμα θα συνδυάζονται πολλές εθελοντικές δράσεις και ειδικότερα:

  • Σταθμός αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
  • Περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για επίδειξη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες.
  • Ειδικός χώρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την οργάνωση με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που διαθέτει.
  • Σημείο συλλογής τροφίμων, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Περίπτερα όλων των συλλόγων ασθενών της περιοχής: · Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη · Σύλλογος Καρκινοπαθών · Ελληνική Εταιρία Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών · Σύλλογος Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας

    · Σύλλογος Νεφροπαθών · Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό · Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

  • Περίπτερα φορέων: «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ», «ΟΚΑΝΑ» Λάρισας, «ΜΑΚΕ Α WISH» Ελλάδος.
  • Περίπτερο του Φ.Σ. Λάρισας για ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, των μετρητών σακχάρου και πίεσης και επίλυση αποριών.

Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί παιδική γωνιά με φουσκωτά παιχνίδια και τραπεζάκια ζωγραφικής με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα συμβάλλει στην εξύψωση της ιδέας του εθελοντισμού.


Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις είναι στην ιστοσελίδα www.mazimiaagkalia.gr που δημιουργήθηκε για να παραμείνει η σύμπραξη των φορέων ζωντανή και στο μέλλον.


Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, θα πλαισιωθούν με μουσική βραδιά την Πέμπτη 12 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Μαΐου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο