Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μαϊμού φάρμακα κατέκλυσαν την αγορά

25/5/2016 11:33:46 πμ
Δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες αρχές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Συσκευασίες του φαρμακευτικού προϊόντος Cialis 20 mg/tab εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές οι οποίες είναι ψευδεπίγραφες και σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά:


Στην εσωτερική συσκευασία (blister) αναγράφονται ως αριθμοί παρτίδας, οι αριθμοί Α05673 & Α05668, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από αυτούς της εξωτερικής συσκευασίας και οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί από το νόμιμο κάτοχο της  'Αδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος.


Η εξωτερική συσκευασία διαφέρει από τη γνήσια στο χρώμα, τις διαστάσεις και τα επιμέρους χαρακτηριστικά, ενώ η εσωτερική συσκευασία (blister) στην εμφάνιση και στις διαστάσεις και το δισκίο στην εγχάρακτη ένδειξη.


Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο των εν λόγω συσκευασιών δεν ταυτοποιήθηκε η δραστική ουσία Tadalafil, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σύνθεση του προϊόντος, αλλά η ουσία Sildenafil Citrate.


 Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκομένους στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, αλλά και τους τελικούς χρήστες/ασθενείς, ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το διαθέσουν ή/και να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά φαρμάκων, και γενικότερα προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εγκεκριμένους προμηθευτές, ειδάλλως διακυβεύεται σοβαρά η δημόσια υγεία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέροντας άμεση παραλαβή της αγωγής μετά τη συνταγογράφηση
Απευθύνονται κατευθείαν στους ασθενείς με εκπτώσεις έως και 80% στις τιμές






Σχετικά άρθρα

ΠΙΣ: Καμπανάκι για τις ανεύθυνες οδηγίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο
Καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο τον γιατρό τους
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εγκαινιάζει την Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών
Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τους πολίτες
Τα GLP-1 εμπνέουν την καινοτομία στα συμπληρώματα διατροφής
Καθώς αναδύονται νέες διατροφικές ανάγκες
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης
Εκτός από το δέρμα υπάρχει ντόμινο επιπτώσεων σε σώμα και ψυχή