Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μαγνησία: Αναμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις οι φαρμακοποιοί

15/10/2023 7:21:04 μμ
Υπάρχουν φαρμακεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, μετά τις πλημμύρες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία που επλήγησαν από τις δύο πλημμύρες στη Μαγνησία δεν έχουν ακόμα λάβει τις απαραίτητες κρατικές αποζημιώσεις, όπως τόνισε ο πρόεδρος του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου Κώστας Ματσιόλης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5.


«Όσοι συνάδελφοί μου βρισκόμασταν στις κοντινές περιοχές των χειμάρρων έχουν υποστεί ζημιές. Πέρα από τις ζημιές ύλης στα φαρμακεία (σ.σ. υποδομών και φαρμάκων), είχαμε και τη διακοπή ρεύματος. Έχουμε φάρμακα που είναι ψυχρής αλυσίδας που δεν μπορούν χωρίς ρεύμα να διατηρηθούν. Και στις δύο κακοκαιρίες, μαζέψαμε ως Σύλλογος τις αιτήσεις, τις υποβάλλαμε συνολικά στην Περιφέρεια για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αυτοψία, για να αρχίσει η διαδικασία των αποζημιώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Επισήμανε δε ότι τα φαρμακεία βάσει νομοθεσίας πρέπει να λειτουργούν καθημερινά, γι' αυτό ο Φ.Σ. Μαγνησίας ζήτησε την άμεση αυτοψία, ωστόσο τονίζει πως «σημεία αποζημιώσεων δεν υπάρχουν ακόμη και είμαστε η μόνη περιοχή που φαρμακεία του αστικού ιστού έχουν πληγεί». 


Ο Κ. Ματσιόλης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα, ότι οι χείμαρροι δεν έχουν ακόμα καθαριστεί και ότι θεωρεί αδιανόητο μια περιοχή πολιτισμένης χώρας να βιώνει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Απέσπασε 5 διακρίσεις στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου