Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μάθημα 1ο: Πώς παρακινείς κάποιον να εμβολιαστεί!

12/11/2019 1:22:14 μμ
Ξεκίνησε η πιστοποίηση των φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκίνησαν την Παρασκευή τα εξ αποστάσεως μαθήματα προκειμένου να λάβουν οι φαρμακοποιοί την πιστοποίηση που απαιτείται, ώστε να διενεργούν τους αντιγριπικούς εμβολιασμούς αλλά και τους αντιτετανικούς ορούς στους πολίτες εντός των φαρμακείων. 

Αναρτήθηκαν οι 1η & 4η Ενότητα, με εκπαιδευτικό υλικό για την ορθή προσέγγιση των πελατών φαρμακείου στην κατεύθυνση της ανάδειξης του ρόλου του φαρμακοποιού ως λειτουργού στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας. Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες τόσο η ενότητα που αφορά τις Τεχνικές Διενέργειας του Εμβολιασμού όσο και η ενότητα με τη διαδικασία της Πιστοποίησης.

Ο ΠΦΣ καλεί τα μέλη του να μελετήσουν, ως προπαρασκευή για την τελική πιστοποίηση και όσοι δεν έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα ΙΔΕΕΑΦ να εγγραφούν άμεσα.

Για την Πιστοποίησή τους οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την είσοδό τους στην πλατφόρμα των εμβολιασμών από την αρχική σελίδα www.ideeaf.gr και να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο: "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥ".

Σημειώνεται πως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών ορίστηκε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ η διαδικασία εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης των φαρμακοποιών θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr).

Οι ενότητες του Εκπαιδευτικού Υλικού για τον Εμβολιασμό θα είναι:
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 1η: Τεχνικές Παρακίνησης για τον Εμβολιασμό (Προαιρετική Ενότητα).
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 2η: Τεχνικές Εμβολιασμού σε Ενήλικες (Υποχρεωτική Ενότητα).
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 3η: Διαδικασία Πιστοποίησης Εμβολιασμού σε Ενήλικες (Υποχρεωτική Ενότητα).
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 4η: Το υλικό της ενημερωτικής καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού που δημιούργησε ο ΠΦΣ σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ (Προαιρετική Ενότητα)

Πλήθος σχολίων για τα μαθήματα πιστοποίησης εμβολιασμού

Πλήθος σχολίων, αρνητικών αλλά και θετικών, έχει αποσπάσει τις τελευταίες ώρες η πρεμιέρα των εξ αποστάσεως μαθημάτων για την πιστοποίηση που απαιτείται, ώστε να διενεργούν οι φαρμακοποιοί τους εμβολιασμούς εντός των φαρμακείων. 

Πολλοί φαρμακοποιοί, κυρίως με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έκριναν πως το εκπαιδευτικό υλικό της 1ης & 4ης Ενότητας είναι κατώτερο των προσδοκιών τους. Δεν ήταν όμως και λίγοι εκείνοι που επικροτούν την όλη διαδικασία, θεωρώντας πως ανεξάρτητα από το ποιος διοικεί τον ΠΦΣ, η επιμόρφωση θα πρέπει να βελτιωθεί και συνεχιστεί δια βίου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024