Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μ. Σχοινάς: Δημιουργούμε μια καινούργια Ε.Ε. για την υγεία

11/10/2021 5:11:05 μμ
«Έχουμε στη διάθεσή μας πρωτοφανείς ευρωπαϊκούς πόρους»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου.
Για την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ELPEN, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., Μ. Σχοινάς σχολίασε: «Πιστεύω πως η Ευρώπη στην τωρινή συγκυρία αφήνει πίσω της την αντιμετώπιση της πανδημίας και στρέφεται στη διαχείριση και στην κατασκευή μιας καινούργιας Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία, με θετικές αποφάσεις έξω πια από το κλίμα της κρίσης. 

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποδειχθεί ένας μοχλός αυτής της διαδικασίας ανάκαμψης. Έχουμε στη διάθεσή μας πρωτοφανείς ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε την ψηφιακή, την καινοτόμο και την ερευνητική εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και ένα νέο ρυθμιστικό κοινοτικό πλαίσιο που θα προκύψει από την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα φάρμακα».

Αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven τόνισε: «Η επίσκεψη του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινά έδειξε ξεκάθαρα πως ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας είναι σταθερά προσηλωμένος στις επενδύσεις που αφορούν την ασφάλεια, την Έρευνα και Ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε συμφωνία επίσης με τις υποσχέσεις που λάβαμε από την Επιτροπή, το σύνολο των εταιρειών μας εκφράζει την ελπίδα, πως το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία εντός της Ε.Ε., με στόχο να καταφέρει η Ευρώπη να ανταγωνιστεί την Ασία».

Ο CEO του ομίλου ELPEN και Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θ. Τρύφων επισήμανε πως «το εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα, καθώς μπορεί να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία, ενώ είναι καλά συνδεδεμένο και με μια σειρά από αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο τομέα της Υγείας και του φαρμάκου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη