Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Βρετανία: Οι θεραπείες PrEP ενδέχεται να διατίθενται από τα φαρμακεία

12/5/2023 1:11:24 πμ
Η κυβέρνηση θέτει στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης του HIV έως το 2030
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διατίθενται οι προληπτικές θεραπείες έναντι του HIV (PrEP) από τα κοινοτικά φαρμακεία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pharmaceutical Journal, ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας της χώρας αναζητά τρόπους να βελτιώσει την πρόσβαση των δικαιούχων στα σκευάσματα PrEP (τα οποία χορηγούνται πριν από την έκθεση στον HIV), με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης της νόσου έως το 2030.

Μεταξύ των προτάσεών της, οι οποίες εξετάζονται ήδη από το υπουργείο, είναι η ευρύτερη διάθεση αυτών των θεραπειών πέρα από τις εξειδικευμένες δομές υγείας, π.χ. μέσω των φαρμακείων. Πρότεινε δε να ξεκινήσουν σχετικά πιλοτικά προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο, αφού οριστούν οι προτεραιότητες όσον αφορά τα άτομα που λαμβάνουν ή μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα σκευάσματα. Εφόσον τα πιλοτικά αυτά προγράμματα στεφθούν με επιτυχία, το υπουργείο Υγείας καλείται να τα εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο.

Ο υπουργός Υγείας Lord Markham δήλωσε πως τα σχετικά σχέδια της κυβέρνησης θα είναι διαθέσιμα εντός του 2023, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα του υπουργείου είναι να βρει τα απαραίτητα χρήματα για να τρέξει τα ελπιδοφόρα προγράμματα, τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί για τη δημόσια υγεία έχουν υποστεί περικοπές. Ειδικοί πάντως αναφέρουν ότι η ενημέρωση και η πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα στη χώρα απαιτεί σημαντικές βελτιώσεις, ιδίως για τις γυναίκες και για όσους δεν επισκέπτονται συχνά τις δομές σεξουαλικής υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους


Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας