Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Βρετανία: Οι θεραπείες PrEP ενδέχεται να διατίθενται από τα φαρμακεία

12/5/2023 1:11:24 πμ
Η κυβέρνηση θέτει στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης του HIV έως το 2030
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διατίθενται οι προληπτικές θεραπείες έναντι του HIV (PrEP) από τα κοινοτικά φαρμακεία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pharmaceutical Journal, ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας της χώρας αναζητά τρόπους να βελτιώσει την πρόσβαση των δικαιούχων στα σκευάσματα PrEP (τα οποία χορηγούνται πριν από την έκθεση στον HIV), με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης της νόσου έως το 2030.

Μεταξύ των προτάσεών της, οι οποίες εξετάζονται ήδη από το υπουργείο, είναι η ευρύτερη διάθεση αυτών των θεραπειών πέρα από τις εξειδικευμένες δομές υγείας, π.χ. μέσω των φαρμακείων. Πρότεινε δε να ξεκινήσουν σχετικά πιλοτικά προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο, αφού οριστούν οι προτεραιότητες όσον αφορά τα άτομα που λαμβάνουν ή μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα σκευάσματα. Εφόσον τα πιλοτικά αυτά προγράμματα στεφθούν με επιτυχία, το υπουργείο Υγείας καλείται να τα εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο.

Ο υπουργός Υγείας Lord Markham δήλωσε πως τα σχετικά σχέδια της κυβέρνησης θα είναι διαθέσιμα εντός του 2023, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα του υπουργείου είναι να βρει τα απαραίτητα χρήματα για να τρέξει τα ελπιδοφόρα προγράμματα, τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί για τη δημόσια υγεία έχουν υποστεί περικοπές. Ειδικοί πάντως αναφέρουν ότι η ενημέρωση και η πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα στη χώρα απαιτεί σημαντικές βελτιώσεις, ιδίως για τις γυναίκες και για όσους δεν επισκέπτονται συχνά τις δομές σεξουαλικής υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου