Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Θεμιστοκλέους: Απαντά για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία

22/2/2022 4:21:03 μμ
Δεν αλλάζει κάτι όσο δεν υπάρχει ζήτηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 στα φαρμακεία σχολίασε ο Μ. Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, απαντώντας στην ουσία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην παρούσα φάση, εφόσον δεν υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Όπως είπε «έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βασικό κανόνα ότι ο πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί να βρίσκει ραντεβού σε 24 ή 48 ώρες. 'Αρα δεν αλλάζει κάτι, δεν κλείνουν εμβολιαστικά σημεία, δεν γίνεται κάτι άλλο. Μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος, αν θέλετε, γιατί έχετε δει τους αριθμούς που ανακοινώνω, είμαστε πλέον άνω του 95% σε δικαιούχους αναμνηστικής δόσης. Δηλαδή η ζήτηση, αυτονόητα, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέταρτη δόση, θα είναι μειωμένη. Πλέον έχουμε καλύψει και έχουμε πετύχει τους στόχους».

Στη συνέχεια επισήμανε, σχολιάζοντας πως είδε σχετικές ανακοινώσεις από Συλλόγους, πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» υλοποιεί επιχειρησιακά σχέδια και τότε ανακοινώνει. «Δεν ανακοινώνει από πριν τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεμιστοκλέους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, το θέμα της διενέργειας των εμβολιασμών Covid-19 στα φαρμακεία παραμένει ανοικτό. Δεν αποκλείεται, όταν τα εμβόλια κυκλοφορήσουν σε μορφές συμβατές με τη χορήγησή τους από τους φαρμακοποιούς (όπως το αντιγριπικό), οι εμβολιασμοί να γίνονται πλέον και στα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi