Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Ζητάει διπλάσια παράταση διάθεσης των αποθεμάτων φαρμάκων

23/12/2015 9:44:17 πμ
Η όποια παράταση διάθεσης αποθεμάτων δοθεί στο χονδρεμπόριο, η διπλάσια θα πρέπει να δοθεί για τα φαρμακεία προκειμένου να απομειώσουν το στοκ τους χωρίς να υποστούν μεγάλες ζημίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σύμφωνα με την υπ΄Αριθμ. Πρωτ: Γ5(α)οικ/ 96412 «Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης ( Ανατιμολόγηση )», το νέο Δελτίο τιμών ισχύει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εξαγωγείς από 18/12/2015 για τις φαρμακαποθήκες από 4/1/2015 και για τα φαρμακεία από 29/1/2015. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων/ντίνος Λουράντος ''από τις τελευταίες ανακοινώσεις των φαρμακαποθηκαρίων διαφαίνεται καθαρά η προσπάθεια τους να πιέσουν την ηγεσία του υπουργείου υγείας προκειμένου να μεταφερθεί η ημερομηνία ισχύος του δελτίου τιμών που τους αφορά, σε μεταγενέστερη ημερομηνία''. Καισυνεχίζει: ''Θα είναι ιδιαίτερα χαριστική πράξη προς το χονδρεμπόριο η οποιαδήποτε αλλαγή της υφιστάμενης ημερομηνίας σε βάρος των φαρμακείων της χώρας''.

Σύμφωνα με δική τους δήλωση ο χρόνος ανακύκλωσης των αποθεμάτων είναι περίπου 15 μέρες ενώ ο ίδιος χρόνος για τα φαρμακεία είναι πάνω από 3 μήνες.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισημαίνει ότι ''τα φαρμακεία έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων χωρίς να μπορούν να καλύπτουν τις ζημίες και μάλιστα όταν το χονδρεμπόριο με τις συνεχείς και αυξανόμενες εξαγωγές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα, μπορούν να καλύπτουν αντίστοιχες ζημίες. Ας ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι όσο μειώνονται οι τιμές φαρμάκων τόσο αυξάνονται τα κέρδη του χονδρεμπορίου από τις εξαγωγές''.

Για τους παραπάνω λόγους οι φαρμακοποιοί ζητούν,''η όποια παράταση διάθεσης αποθεμάτων δοθεί στο χονδρεμπόριο, η διπλάσια θα πρέπει να δοθεί για τα φαρμακεία προκειμένου να απομειώσουν το στοκ τους χωρίς να υποστούν μεγάλες ζημίες''.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών