Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Pharmazac: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ στο χώρο των ραδιοφαρμάκων
Η εταιρεία επεκτείνει τις προοπτικές ανάπτυξής της
iGEM PATRAS: Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
Αργυρό μετάλλιο απέσπασε το Project Hippocrates σε διαγωνισμό του ΜΙΤ
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου

Λουράντος: Δεν θα ανεχτούμε άλλες καθυστερήσεις στις πληρωμές μας

4/7/2020 10:31:47 πμ
Με αφορμή το νέο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ με την ιστοσελίδα της ΚΜΕΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες φαρμακοποιοί με το διαδικτυακό πρόγραμμα ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ, ζητώντας άμεσα λύση.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, η ιστοσελίδα είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις, γεγονός που καθιστά αδύνατο στους φαρμακοποιούς να εκτυπώσουν το συνοδευτικό σημείωμα για την υποβολή των συνταγών τους.

Η κατάσταση δε επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η υποβολή των συνταγών θα έπρεπε να έχει αρχίσει, καθώς γίνεται –λόγω της πανδημίας– με τη βοήθεια των εταιρειών courier. Η αδυναμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την ΚΜΕΣ δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη συγκέντρωση των συνταγών, ενώ επιβάλλει καινούριες συνεννοήσεις μεταξύ του Συλλόγου, των courier και των φαρμακείων.

Ήδη ο ΦΣΑ έχει ενημερώσει τις εταιρείες courier να ξεκινήσουν τις επισκέψεις στα φαρμακεία από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα θα έχουν λυθεί και έτσι οι φαρμακοποιοί θα είναι έτοιμοι να παραδώσουν τους φακέλους τους.

Γι' αυτό και ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να λύσει το πρόβλημα και όπως τονίζει «αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε αρχή του μήνα δημιουργώντας μας ανυπέρβλητα προβλήματα».

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι από μεριάς ΕΟΠΥΥ μιλούν για υπερφόρτωση του δικτύου, ωστόσο τόνισε ότι: «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς ούτε και να εκληφθούν τα προβλήματα της ΚΜΕΣ ως δικαιολογίες για τις πληρωμές μας».

Το θέμα των πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει έντονη αναταραχή στον κλάδο, καθώς για πρώτη φορά εδώ και χρόνια φέτος τον Ιούλιο καθυστέρησε 2-3 ημέρες η πίστωση των λογαριασμών τους, θυμίζοντας στους φαρμακοποιούς όχι πολύ παλιές δύσκολες περιόδους που οι καθυστερήσεις ήταν μόνιμο φαινόμενο.

Όπως μάλιστα είπε και ο Γιάννης Δαγρές, ταμίας του Φ.Σ.Α. και μέλος Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30», οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, αν τα φαρμακεία δυσλειτουργήσουν από τη μη ρευστότητα, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του κλάδου για το μέλλον των πληρωμών με δεδομένο ότι η Πολιτεία δεν τον στήριξε την περίοδο της καραντίνας. Είπε μάλιστα ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι, ενώ πρόλαβε να δημιουργήσει χειροπιαστές ζημιές στα φαρμακεία («κόκκινισαν» επιταγές, χαράτσι από τις τράπεζες).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία θα αποζημιώνονται για τα φάρμακα από τον Οργανισμό
Σε δεύτερη ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως τα φαρμακεία θα λειτουργούν 9:00-17:00


Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου
ΠΦΣ: Η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν αφορά τα e-shop
Διευκρινίσεις για τους πληττόμενους ΚΑΔ
Φαρμακεία: Αυξημένες πωλήσεις σε OTC και καλλυντικά
Μεγάλη αύξηση σε προϊόντα φροντίδας ασθενών