Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


LOYALTY CARDS: Ισχυρό κίνητρο για την επανεπίσκεψη των πελατών του φαρμακείου

19/5/2020 4:41:33 μμ
Γρηγόρης Κώστας φαρμακοποιός, ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Περιστέρι Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κάρτα πελάτη αποτελεί ένα πρωτοπόρο και σημαντικό εργαλείο marketing του φαρμακείου μας και ένα ισχυρό κίνητρο για τις επισκέψεις των πελατών μας, καθώς αυτοί αναγνωρίζουν την επιβράβευση και τα λοιπά προνόμια, εξαργυρώνοντας τους πόντους-bonus που συγκεντρώνουν με τις αγορές τους.

Σε όλα τα κανάλια λιανικής πώλησης, όπου οι καταναλωτές βομβαρδίζονται από πολλαπλές επιλογές, η πιστότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Δεν μιλάμε μόνο για τεράστιο ανταγωνισμό, αλλά για μια αγορά η οποία εξελίσσεται συνεχώς. Το πρόγραμμα πιστότητας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για μια επιχείρηση, καθώς με αυτό αναπτύσσει και ενισχύει τη σχέση της με τον καταναλωτή, αυξάνοντας και διατηρώντας μερίδιο της αγοράς. Το βασικό μέσο για τη λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος είναι η κάρτα πιστότητας.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη μια θετική αγοραστική εμπειρία, είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να αγοράζουν από το ίδιο σημείο λιανικής χρησιμοποιώντας την κάρτα πιστότητας, αρκεί αυτή να τους προσφέρει πραγματικά οφέλη και πλεονεκτήματα. Το βασικό εργαλείο του προγράμματος πιστότητας του φαρμακείου μας, μέλος του δικτύου Pharma PLUS, είναι η κάρτα πελάτη +plus card, με την οποία επωφελείται ο καταναλωτής από ειδικές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις σε κάθε αγορά παραφαρμακευτικών ειδών, για τις οποίες ενημερώνεται μέσω SMS, viber και email.

Πρόκειται για μια κάρτα πιστότητας που μπορεί να προμηθευτεί κάθε πελάτης του φαρμακείου μας. Να σημειωθεί ότι η κάρτα ισχύει πανελλαδικά, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαρμακεία του Δικτύου Pharma PLUS προκειμένου ο πελάτης να συλλέξει και να εξαργυρώσει πόντους οπουδήποτε. Η κάρτα πελάτη λειτουργεί ουσιαστικά ως κίνητρο αγορών και βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι κάθε πελάτης μπορεί να αποκτήσει δώρα-προϊόντα, πραγματοποιώντας αγορές μέσα από μια μεγάλη γκάμα παραφαρμακευτικών ειδών.

Μέσω της ενέργειας αυτής, ο φαρμακοποιός γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικός απέναντι στα εναλλακτικά δίκτυα διανομής παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, καθώς εκμεταλλεύεται ενέργειες marketing που φέρνουν κοντά του μεγαλύτερο αριθμό «πιστών» πελατών. Παράλληλα, διατηρεί το ιδιαίτερο βάρος της επιστημονικής συμβουλής του που τον διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
31/3/2024 9:33:35 μμTop Pharma Launches 2023
Η έκδοση που συγκεντρώνει τη δράση όλης της αγοράς για ένα ολόκληρο έτος






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας