Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Pharmazac: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ στο χώρο των ραδιοφαρμάκων
Η εταιρεία επεκτείνει τις προοπτικές ανάπτυξής της
iGEM PATRAS: Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
Αργυρό μετάλλιο απέσπασε το Project Hippocrates σε διαγωνισμό του ΜΙΤ
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου

LOYALTY CARDS: Ισχυρό κίνητρο για την επανεπίσκεψη των πελατών του φαρμακείου

19/5/2020 4:41:33 μμ
Γρηγόρης Κώστας φαρμακοποιός, ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Περιστέρι Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κάρτα πελάτη αποτελεί ένα πρωτοπόρο και σημαντικό εργαλείο marketing του φαρμακείου μας και ένα ισχυρό κίνητρο για τις επισκέψεις των πελατών μας, καθώς αυτοί αναγνωρίζουν την επιβράβευση και τα λοιπά προνόμια, εξαργυρώνοντας τους πόντους-bonus που συγκεντρώνουν με τις αγορές τους.

Σε όλα τα κανάλια λιανικής πώλησης, όπου οι καταναλωτές βομβαρδίζονται από πολλαπλές επιλογές, η πιστότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Δεν μιλάμε μόνο για τεράστιο ανταγωνισμό, αλλά για μια αγορά η οποία εξελίσσεται συνεχώς. Το πρόγραμμα πιστότητας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για μια επιχείρηση, καθώς με αυτό αναπτύσσει και ενισχύει τη σχέση της με τον καταναλωτή, αυξάνοντας και διατηρώντας μερίδιο της αγοράς. Το βασικό μέσο για τη λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος είναι η κάρτα πιστότητας.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη μια θετική αγοραστική εμπειρία, είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να αγοράζουν από το ίδιο σημείο λιανικής χρησιμοποιώντας την κάρτα πιστότητας, αρκεί αυτή να τους προσφέρει πραγματικά οφέλη και πλεονεκτήματα. Το βασικό εργαλείο του προγράμματος πιστότητας του φαρμακείου μας, μέλος του δικτύου Pharma PLUS, είναι η κάρτα πελάτη +plus card, με την οποία επωφελείται ο καταναλωτής από ειδικές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις σε κάθε αγορά παραφαρμακευτικών ειδών, για τις οποίες ενημερώνεται μέσω SMS, viber και email.

Πρόκειται για μια κάρτα πιστότητας που μπορεί να προμηθευτεί κάθε πελάτης του φαρμακείου μας. Να σημειωθεί ότι η κάρτα ισχύει πανελλαδικά, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαρμακεία του Δικτύου Pharma PLUS προκειμένου ο πελάτης να συλλέξει και να εξαργυρώσει πόντους οπουδήποτε. Η κάρτα πελάτη λειτουργεί ουσιαστικά ως κίνητρο αγορών και βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι κάθε πελάτης μπορεί να αποκτήσει δώρα-προϊόντα, πραγματοποιώντας αγορές μέσα από μια μεγάλη γκάμα παραφαρμακευτικών ειδών.

Μέσω της ενέργειας αυτής, ο φαρμακοποιός γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικός απέναντι στα εναλλακτικά δίκτυα διανομής παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, καθώς εκμεταλλεύεται ενέργειες marketing που φέρνουν κοντά του μεγαλύτερο αριθμό «πιστών» πελατών. Παράλληλα, διατηρεί το ιδιαίτερο βάρος της επιστημονικής συμβουλής του που τον διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων
Διευκρινίσεις και για την εκτέλεση συνταγών χρονίως πασχόντων


Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου
ΠΦΣ: Η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν αφορά τα e-shop
Διευκρινίσεις για τους πληττόμενους ΚΑΔ
Φαρμακεία: Αυξημένες πωλήσεις σε OTC και καλλυντικά
Μεγάλη αύξηση σε προϊόντα φροντίδας ασθενών