Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

1o Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις:
60 Διακεκριμένοι ομιλητές και 650 σύνεδροι από 37 χώρες συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΕΜΑ: Ξεκινά την πρώιμη αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V
Η αίτηση κατατέθηκε από την εταιρεία R-Pharm Germany GmbH

Lockdown: Το κουτί της Πανδώρας ανοίγει το ωράριο των φαρμακείων

10/11/2020 4:47:09 μμ
Η Περιφέρεια Αττικής θα κρίνει αν οι αποφάσεις μέσω poll μπορεί να ισχύσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν εκδώσει ήδη ανακοίνωση, βάσει της οποίας το ωράριο ρυθμίζεται πλέον 9:00-17:00, ενώ παράλληλα αναρτούν τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Την ίδια ώρα όμως σε πολλές περιφέρειες λειτουργούν διευρυμένα φαρμακεία με προκαθορισμένο ωράριο 8:00-21:00, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς αυτό το ωράριο λειτουργίας ακυρώνει -όπως πολλοί φαρμακοποιοί υποστηρίζουν- την εφημερία, καθιστώντας την παθητική.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς προτίθεται να προσφύγει στο υπουργείο Υγείας ζητώντας παρέμβαση για έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή ισχύος του διευρυμένου ωραρίου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το f.daily πάντως επικοινώνησε με φαρμακοποιό διευρυμένου φαρμακείου, η οποία τόνισε ότι το διευρυμένο ωράριο σε εποχή covid-19 αποτελεί ευκαιρία και για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών και για λόγους επιβίωσης. 

ΦΣΑ: Απόφαση για νέο ωράριο μέσω poll στο facebook - Το νομικό πλαίσιο θα αναζητήσει η περιφέρεια 

Το νομικό πλαίσιο αναζητά η Περιφέρεια Αττικής, όπως δήλωσε στο f.daily ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, για το αν μπορεί να ισχύσει το νέο ωράριο που ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (9:00-17:00), καθώς η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από δημοσκόπηση στη σελίδα facebook που διατηρεί το 9μελες Δ.Σ.
Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί και θα πρέπει η Περιφέρεια να διερευνήσει την ορθότητα αυτής της μεθόδου.

Την απόφαση αυτή έχουν ήδη αμφισβητήσει δύο μέλη του Δ.Σ., ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος και ο Στέλιος Καλογερόπουλος, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο f.daily ο δεύτερος «έτσι καταλύεται πλήρως ο εσωτερικός κανονισμός του Συλλόγου», καθώς για να ληφθεί απόφαση που αφορά το ωράριο πρέπει είτε να γίνει τηλεδιάσκεψη είτε να γίνει συνεδρίαση με φυσική παρουσία. «Είναι ανεπίτρεπτο ο Σύλλογος να διοικείται μέσω του facebook. Πρόκειται για απαξίωση του ΝΠΔΔ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η άποψή του Στ. Καλογερόπουλου πάντως είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν φαρμακεία δύο ταχυτήτων, ιδιαίτερα στην εποχή COVID-19 και θα πρέπει το ωράριο να ρυθμιστεί με ΠΝΠ.

«Όταν μέλη του Δ.Σ. ψηφίζουν το 9-5 στο γκάλοπ και μετά βγαίνουν και λένε το αντίθετο στο ΔΣ από ό,τι ψήφισαν, μόνο και μόνο για να το παίξουν οι ήρωες του κλάδου, τότε δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε... τα λόγια είναι περιττά», απαντά στο θέμα ο Αδαμάντιος Ψαριανός, αντιπρόεδρος του ΦΣΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επίσημη καταγγελία από τον Ενιαίο Φορέα Φαρμακοποιών Αττικής
Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων


Σχετικά άρθρα

Όλοι χαρίζουν μάσκες αλλά μόνο οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να τις απογράφουν
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος διερωτάται γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται ο κλάδος
Λάρισα: Ζημιές σε φαρμακεία του Νομού μετά το μεγάλο σεισμό
Κάποιοι φαρμακοποιοί δεν άνοιξαν το απόγευμα της 3/3
Ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού στην παροχή φαρμακευτικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς
Βοηθήστε τον φαρμακοποιό Γ. Οικονόμου στη διπλωματική εργασία του
ΦΣΘ: Πρωτοποριακή δράση για την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων στα φαρμακεία
Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσιος Ευγενίδης