Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Λοβέρδος: Δικό μου το σύστημα για την παρακολούθηση των φαρμάκων

8/5/2013 1:34:55 μμ
Αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας μετά την ανακοίνωση του υπουργείου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τη σφοδρή αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας του νέου συστήματος για την παρακολούθηση των φαρμάκων.

Ο πρώην υπουργός τονίζει την Τετάρτη ότι το σχετικό νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί επί των ημερών του και πως η ΝΔ το είχε τότε καταψηφίσει! Ο κ. Λοβέρδος στρέφεται και κατά του προέδρου του ΕΟΦ. Ανεβάζει δε τους τόνους, κάνοντας λόγο για καπηλεία:

"Στοιχειώδης πολιτική ευγένεια επιβάλλει τη δημόσια αναφορά στους ψηφισμένους νόμους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2011 -για τους οποίους και χτυπήθηκα με κάθε μέσο- εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά και του επί τριετίας προέδρου του ΕΟΦ.
Δεν το έπραξαν, πιστοί στη δοκιμασμένη μέθοδο της οικειοποίησης προσπάθειας πολλών ανθρώπων για λόγους προβολής και εντυπωσιασμού.

Ξέχασαν, όμως, να υπενθυμίσουν στον ελληνικό λαό ότι το άρθρο 64 του νόμου 3918/11 που με μεγάλη χαρά εφαρμόζουν τώρα, η Νέα Δημοκρατία το είχε καταψηφίσει!

Το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ή το καπηλεύονται άλλοι είτε το λασπώνουν και δεν υπάρχει κανείς να το υπερασπιστεί.
Σε αυτή τη κατάσταση πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Η προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα Υγείας είναι υπόθεση όλων και δεν χωρούν τέτοιες μικρότητες".

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή