Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός


Lloyds Pharmacy: Επεκτείνει το τσεκ-απ στο φαρμακείο

7/2/2020 5:07:35 μμ
Νέα υπηρεσία για εξέταση σακχάρου, πίεσης, χοληστερόλης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια νέα υπηρεσία έχει ξεκινήσει στα Lloyds Pharmacy που αφορά εξετάσεις για δείκτες υγείας, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου. Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης την ανίχνευση τυχόν καρδιολογικού κινδύνου που προκύπτει μετά από συζήτηση μεταξύ φαρμακοποιού και πελάτη για το οικογενειακό του ιστορικό και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τον τρόπο ζωής του.

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο φαρμακοποιός προσφέρει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ζωής και προτείνει ένα δεύτερο ραντεβού στο μέλλον για παρακολούθηση της εξέλιξης του πελάτη. Σε όσους αποδειχθεί ότι διατρέχουν κάποιο κίνδυνο υγείας, ο φαρμακοποιός παραπέμπει στο γιατρό.

Η υπηρεσία κοστίζει 25 λίρες (περίπου 30 ευρώ) και διατίθεται σε περισσότερα από 500 φαρμακεία της αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με το φαρμακοποιό και διαδικτυακά. Αν η υπηρεσία στεφθεί με επιτυχία, η εταιρεία θα την επεκτείνει και σε περισσότερα φαρμακεία.

Προς το παρόν πάντως 18 άνθρωποι ήδη έχουν παραπεμφθεί σε γιατρό, σύμφωνα με την Anna Ruthven, επικεφαλής των υπηρεσιών της Lloyds Pharmacy McKesson UK, που δήλωσε πως το πρόγραμμα «σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στην πρόληψη των προβλημάτων υγείας και να αποσυμφορίσει το NHS».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη 100 κιλά ιατροφαρμακευτικού υλικού έχουν παραδοθεί σε νησιά
Το δρόμο ανοίγει φαρμακοποιός στο ανατολικό Λονδίνο