Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


LEO Pharma & ΒΙΑΝΕΞ συνεργάζονται για την παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα

20/11/2023 9:14:03 μμ
Η παραγωγή θα εξάγεται σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η LEO Pharma ανακοινώνει μια σημαντική συμφωνία με τη ΒΙΑΝΕΞ του Ομίλου Γιαννακόπουλου για την παραγωγή από την ελληνική εταιρεία τυπικής μη κλασματοποιημένης ηπαρίνης και ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά της παραγωγής ενέσιμων σκευασμάτων από το εργοστάσιο της LEO Pharma στο Ballerup Δανίας προς τις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας. Η ΒΙΑΝΕΞ θα διαχειρίζεται την πρώτη ύλη, την πλήρωση φιαλιδίων, τις εργαστηριακές αναλύσεις και τη συσκευασία, ενώ η LEO Pharma, που είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας, θα διανέμει το τελικό προϊόν. 


Οι 5 κωδικοί προϊόντων που θα παράγονται στη ΒΙΑΝΕΞ εκτιμώνται σε ποσότητα αρκετών εκατομμυρίων φιαλιδίων ετησίως, τα οποία θα διανέμονται σε περισσότερες από 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Η νέα γραμμή παραγωγής είναι μοναδική στην Ελλάδα για την πλήρωση στείρων υγρών προϊόντων τεχνολογίας Isolator και ικανότητα πλήρωσης περίπου 18.000 φιαλιδίων την ώρα.


Ο Νίκος Ραγκούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της LEO Pharma Hellas, σημείωσε: «Το ότι αυτή η συμφωνία αφορά τις ηπαρίνες -ένα κρίσιμο φαρμακευτικό προϊόν παγκοσμίως- μεγεθύνει τη σημασία της και αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, για την οικονομία, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για τη φήμη της Ελλάδας, ως κομβικό σημείο στην αλυσίδα του φαρμάκου διεθνώς».


O Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ δήλωσε: «Η πολύχρονη συνεργασία μας με τη LEO Pharma επισφραγίζεται με αυτήν τη σημαντική συμφωνία, μέσω της οποίας η ΒΙΑΝΕΞ αναδεικνύεται σε παγκόσμιο παραγωγό ηπαρινών. Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο Α΄ της ΒΙΑΝΕΞ, αφού προηγήθηκε επένδυση σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που ενισχύει τις παραγωγικές δυνατότητες και διασφαλίζει τις Ορθές Πρακτικές Παραγωγής».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη