Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


LEO Pharma: Θετικά αποτελέσματα για την κρέμα delgocitinib

11/1/2023 8:14:39 μμ
Σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η LEO Pharma A/S ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα από τη δοκιμή DELTA 1 που είναι η πρώτη από δύο βασικές κλινικές δοκιμές Φάσης 3 με την κρέμα delgocitinib, έναν υπό έρευνα παν-αναστολέα των κινασών Janus τοπικής χρήσης, για την πιθανή θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός (CHE). Η δοκιμή πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό της σημείο με στατιστικώς σημαντική βελτίωση του CHE έπειτα από 16 εβδομάδες θεραπείας, η οποία ήταν σε γενικές γραμμές καλώς ανεκτή. Παρατηρήθηκε κάθαρση όσον αφορά το σύνολο ή την πλειονότητα των σημείων και συμπτωμάτων του CHE νωρίς σε σημαντικά μεγαλύτερη αναλογία συμμετεχόντων που έλαβαν θεραπεία με κρέμα delgocitinib σε σύγκριση με συμμετέχοντες που έλαβαν θεραπεία με τον φορέα.

«Στη μέτρια έως σοβαρή μορφή του, το CHE είναι δυνατόν να προκαλέσει αφόρητα συμπτώματα που υποτροπιάζουν, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής, τη σωματική λειτουργία και την ικανότητα για εργασία», δήλωσε ο Jörg Möller, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος, τμήμα Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης της LEO Pharma. «Σήμερα δεν υπάρχουν τοπικές θεραπείες που να έχουν αναπτυχθεί και λάβει έγκριση για τη θεραπεία του μέτριου έως σοβαρού CHE, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση της νόσου. Αυτά τα συγκεντρωτικά δεδομένα δοκιμής Φάσης 3 μας ενθαρρύνουν δεδομένου ότι δείχνουν πως η κρέμα delgocitinib εξασφάλισε ταχεία ανακούφιση από τα συμπτώματα και ότι ενδεχομένως αποτελεί μια αποτελεσματική και καλώς ανεκτή θεραπευτική λύση, βοηθώντας ενήλικες ασθενείς να αποκαταστήσουν την ομαλότητα στην κοινωνική και στην επαγγελματική τους ζωή».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών