Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Lecanemab: Θετικά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη νόσο Αλτσχάιμερ

2/12/2022 3:37:44 πμ
Παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Clinical Trials on Alzheimer’s Disease
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι εταιρείες EISAI και BIOGEN παρουσίασαν στο συνέδριο Clinical Trials on Alzheimer’s Disease, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια τα αποτελέσματα από τη μεγάλη παγκόσμια επιβεβαιωτική κλινική μελέτη Φάσης 3 «Clarity AD» του lecanemab, του ερευνητικού αντισώματος εναντίον του β αμυλοειδούς για τη θεραπεία της ήπιας νοητικής διαταραχής και της ήπιας άνοιας τύπου Αλτσχάιμερ με επιβεβαιωμένη παρουσία παθολογίας αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Η μελέτη ήταν διάρκειας 1,5 έτους και περιέλαβε τυχαιοποίηση 1.795 ασθενών με πρώιμη άνοια. Σε σχέση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου, η ομάδα που έλαβε lecanemab παρουσίασε επιβράδυνση της νοητικής έκπτωσης κατά 27%, ενώ η θεραπεία έδειξε 31% χαμηλότερο κίνδυνο εξέλιξης στο επόμενο στάδιο της νόσου.

Με τη χρήση στατιστικών μοντέλων εκτιμάται ότι οι ασθενείς στην ομάδα του lecanemab χρειάζονται 25,5 μήνες για να πέσουν στο ίδιο νοητικό επίπεδο με αυτό που οι ασθενείς του εικονικού φαρμάκου φτάνουν σε 18 μήνες, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της νοητικής εξέλιξης κατά 7,5 μήνες. Επιπροσθέτως παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο φορτίο του αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των ασθενών που έλαβαν lecanemab, ενώ παρόμοιες θετικές επιδράσεις σημειώθηκαν και για τους βιοδείκτες της νόσου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης


Σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Πραγματοποιείται και διερεύνηση των ευρύτερων σχετικών αναγκών