Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Lecanemab: Θετικά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη νόσο Αλτσχάιμερ

2/12/2022 3:37:44 πμ
Παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Clinical Trials on Alzheimer’s Disease
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι εταιρείες EISAI και BIOGEN παρουσίασαν στο συνέδριο Clinical Trials on Alzheimer’s Disease, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια τα αποτελέσματα από τη μεγάλη παγκόσμια επιβεβαιωτική κλινική μελέτη Φάσης 3 «Clarity AD» του lecanemab, του ερευνητικού αντισώματος εναντίον του β αμυλοειδούς για τη θεραπεία της ήπιας νοητικής διαταραχής και της ήπιας άνοιας τύπου Αλτσχάιμερ με επιβεβαιωμένη παρουσία παθολογίας αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Η μελέτη ήταν διάρκειας 1,5 έτους και περιέλαβε τυχαιοποίηση 1.795 ασθενών με πρώιμη άνοια. Σε σχέση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου, η ομάδα που έλαβε lecanemab παρουσίασε επιβράδυνση της νοητικής έκπτωσης κατά 27%, ενώ η θεραπεία έδειξε 31% χαμηλότερο κίνδυνο εξέλιξης στο επόμενο στάδιο της νόσου.

Με τη χρήση στατιστικών μοντέλων εκτιμάται ότι οι ασθενείς στην ομάδα του lecanemab χρειάζονται 25,5 μήνες για να πέσουν στο ίδιο νοητικό επίπεδο με αυτό που οι ασθενείς του εικονικού φαρμάκου φτάνουν σε 18 μήνες, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της νοητικής εξέλιξης κατά 7,5 μήνες. Επιπροσθέτως παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο φορτίο του αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των ασθενών που έλαβαν lecanemab, ενώ παρόμοιες θετικές επιδράσεις σημειώθηκαν και για τους βιοδείκτες της νόσου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Δώσε ανάσα σε όλους: Πρόσβαση στα εισπνεόμενα φάρμακα για κάθε ασθενή!»
6/5/2025 4:45:05 μμNew Look για το SkinDerx
Κυκλοφορεί από την Gerolymatos International A.E.B.E.






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα 'Aσθματος
«Δώσε ανάσα σε όλους: Πρόσβαση στα εισπνεόμενα φάρμακα για κάθε ασθενή!»
Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών
Το 50% των νοσοκομειακών λοιμώξεων μπορούν να προληφθούν
Το νέο ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης στην Ελλάδα εντός του 2025
Η σύσταση από τον επαγγελματία υγείας είναι ο ισχυρότερος προβλεπτικός παράγοντας για το αν ένας ασθενής θα εμβολιαστεί
Ελληνικός Χάρτης Σπανίων Παθήσεων: Μία πλατφόρμα ορόσημο για την Ελλάδα
Ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης ασθενών και επαγγελματιών υγείας