Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Lavipharm: νέα στοιχεία στον FDA καθυστερούν την φαιντανύλη

14/6/2013 7:04:56 μμ
Περαιτέρω στοιχεία τεκμηρίωσης για την παραγωγή του διαδερμικού φαιντανύλης της Lavipharm, προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά, ζήτησε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τον διανομέα της Lavipharm Corporation στις ΗΠΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Lavipharm, ο διανομέας της αμερικανικής θυγατρικής, ενημέρωσε την εταιρία ότι παρά την ολοκλήρωση της παροχής πρόσθετων διευκρινίσεων στο FDA, ο Οργανισμός ζήτησε περαιτέρω στοιχεία τεκμηρίωσης συγκεκριμένων σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας του προϊόντος προκειμένου να συναινέσει στην έναρξη κυκλοφορίας του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Η νέα, επιπρόσθετη τεκμηρίωση που ζητήθηκε από το FDA ανέτρεψε τους σχεδιασμούς ως προς τον απαιτούμενο χρόνο και κόστος ολοκλήρωσης των απαραίτητων ενεργειών μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά.

 

Ως αποτέλεσμα, δεν κατέστη εφικτή η υλοποίηση (closing) της από 31.12.2012 χρηματοδοτικής συμφωνίας με τον επενδυτή, αφού η χρηματοδότηση της εταιρείας είχε σχεδιαστεί και συμφωνηθεί με διαφορετικά δεδομένα.

Προς το παρόν, η χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρείας από τον επενδυτή έχει διακοπεί.

 

Κατά την εκτίμηση της διοίκησης, εάν η μητρική εταιρεία διέγραφε ολοκληρωτικά τη συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία, καθώς και τις λοιπές απαιτήσεις από αυτήν, και σταματούσε η ενοποίησή της, τότε τα αποτελέσματα μετά φόρων στη χρήση όπου θα γινόταν η διαγραφή και τα ίδια κεφάλαια της μητρικής εταιρείας θα παρουσίαζαν σημαντική μείωση, ενώ σε ενοποιημένη βάση, παρόλη τη διαγραφή και των αντίστοιχων απαιτήσεων των υπολοίπων θυγατρικών, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου θα παρουσίαζαν σημαντική βελτίωση.

 

Η μητρική εταιρεία Lavipharm AE σημειώνει πως παραμένει ιδιοκτήτρια των δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του προϊόντος φαιντανύλης στην Ευρώπη και σε μία σειρά από άλλες χώρες.

 

Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη