Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λάρισα: Λειτουργεί το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμάκων;

15/3/2022 7:45:34 μμ
"Δεν σταματήσαμε να συλλέγουμε τα υλικά όταν τα φαρμακεία μας καλούσαν", αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΡΟΣΥΦΛΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ατόνησε το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσης στα φαρμακεία της Λάρισας, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», προσθέτοντας ότι σε πολλά φαρμακεία δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οι ειδικοί πράσινοι κάδοι, όπως είναι υποχρεωτικό. Όπως είναι γνωστό, η σχετική διαδικασία είχε διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν είχε προχωρήσει η προκήρυξη από το ΙΦΕΤ για την ανάδειξη εταιρείας που θα αναλάβει την καταστροφή των φαρμάκων. 

Αυτό οδήγησε σε πλημμυρισμένους πράσινους κάδους που, σύμφωνα με φαρμακοποιούς που επικαλείται το άρθρο, «δεν τα μάζευε κανείς». Απάντηση στο θέμα δίνει μέσω της εφημερίδας, ο Δημήτρης Μιχαήλ, πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ), ο οποίος διευκρινίζει: «Όταν γεμίζουν οι κάδοι, κάθε φαρμακοποιός έχει την ευθύνη να ειδοποιήσει το Συνεταιρισμό να μεταβεί στο χώρο του για να τα περισυλλέξει» και τονίζει ότι ακόμα και την περίοδο που είχε σταματήσει η διαδικασία, «ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. συνέχιζε να συλλέγει ληγμένα φάρμακα, ανταποκρινόμενος στους φαρμακοποιούς που τον καλούσαν». Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει σε ισχύ, με νόμο, το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμάκων, είναι σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Οι περισσότεροι πολίτες πετούν τα ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακά τους στα σκουπίδια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»