Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Λαμπ. Μπαρμπετάκη: «Προτεραιότητα η αναγνώριση της αξίας της φαρμακευτικής καινοτομίας»

20/12/2023 9:49:14 μμ
Ομιλία στο Συνέδριο Reputation Pharma 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αναγνώριση της αξίας της φαρμακευτικής καινοτομίας ανέδειξε ως προτεραιότητα η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος του PhARMA Innovation Forum Greece μιλώντας στο Συνέδριο Reputation Pharma 2023.


Σχολιάζοντας τη συμβολή της πανδημίας στη διακριτή βελτίωση της εικόνας του φαρμακευτικού κλάδου, η Λαμπ. Μπαρμπετάκη επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας εκτιμήθηκε η μεγάλη συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας υγειονομικής κρίσης», συμπληρώνοντας ότι «χάρη στη φαρμακευτική καινοτομία η παγκόσμια κοινότητα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να περισωθεί η παγκόσμια οικονομία που βρισκόταν σε φάση κατάρρευσης.


Στη συνέχεια ωστόσο τόνισε ότι η αναγνώριση αυτή δεν αντανακλάται όπως θα έπρεπε στο επίπεδο του θεσμικού διαλόγου και των πολιτικών υγείας, καθώς στη χώρα μας υπάρχει σταθερή υποχρηματοδότηση του φαρμάκου, ενώ παράλληλα καθυστερούν οι αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες στηρίζουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις. «Χρειάζεται να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τη θεραπευτική καινοτομία όχι ως κόστος, αλλά ως αξία», επισήμανε.


Ως προς την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του κλάδου, στάθηκε ειδικότερα στην ανάγκη αναγνώρισης της αξίας της φαρμακευτικής καινοτομίας από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο: «Στο δημόσιο διάλογο, η συζήτηση περί καινοτομίας περιορίζεται στον τομέα της τεχνολογίας, της πληροφορικής, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς, η φαρμακευτική καινοτομία δεν παίρνει τη θέση που της αξίζει. Η φαρμακευτική καινοτομία και οι τεχνολογίες υγείας αποτελούν μια πραγματική επανάσταση που αλλάζουν όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024
2/5/2024 5:06:27 πμΑnalytica 2024
Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024