Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λάθη εις βάρος των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ

5/4/2018 11:24:54 πμ
Αντιδράσεις από ΠΦΣ και ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) διαπίστωσε ότι υπάρχουν λάθη στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υπέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).


Τα λάθη αφορούν και τον αριθμό των τιμολογίων και το άθροισμα της αξίας τους. Συγκεκριμένα τα ποσά που αντιστοιχούν στα τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ είναι υπερβολικά μεγαλύτερα από τα πραγματικά των τιμολογίων τους.


Ο Π.Φ.Σ. έχει ήδη επικοινωνήσει με τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη σταλεί τα σωστά αρχεία στη Γ.Γ.Π.Σ. και τα λάθη θα επιλυθούν εντός των επομένων ημερών.

 

Ωστόσο ο Π.Φ.Σ. ζητά οι υπεύθυνοι λογιστές να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των στοιχείων που έχει υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.


Στο ίδιο κλίμα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) έχει ζητήσει –με επιστολή του– άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και άμεση επίλυση του προβλήματος.


Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής, ακόμη και με την παράταση που έδωσε το Υπουργείο, λήγει σήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη (5/4/2018).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας