Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λάθη εις βάρος των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ

5/4/2018 11:24:54 πμ
Αντιδράσεις από ΠΦΣ και ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) διαπίστωσε ότι υπάρχουν λάθη στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υπέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).


Τα λάθη αφορούν και τον αριθμό των τιμολογίων και το άθροισμα της αξίας τους. Συγκεκριμένα τα ποσά που αντιστοιχούν στα τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ είναι υπερβολικά μεγαλύτερα από τα πραγματικά των τιμολογίων τους.


Ο Π.Φ.Σ. έχει ήδη επικοινωνήσει με τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη σταλεί τα σωστά αρχεία στη Γ.Γ.Π.Σ. και τα λάθη θα επιλυθούν εντός των επομένων ημερών.

 

Ωστόσο ο Π.Φ.Σ. ζητά οι υπεύθυνοι λογιστές να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των στοιχείων που έχει υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.


Στο ίδιο κλίμα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) έχει ζητήσει –με επιστολή του– άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και άμεση επίλυση του προβλήματος.


Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής, ακόμη και με την παράταση που έδωσε το Υπουργείο, λήγει σήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη (5/4/2018).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα






Σχετικά άρθρα

Ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Έρχονται απεργίες αν αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα
Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ
Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες